“Club-supporters hebben mij vele berichtjes gestuurd via Instagram”

Bij zijn derde invalbeurt, thuis tegen Waasland-Beveren, is het Michael Krmencik eindelijk gelukt om zijn eerste offciële treffer voor Club Brugge te maken. De 27-jarige spits reageerde heel emotioneel na zijn doelpunt en hoopt dat hij nu eindelijk vertrokken is.

“Ik had heel lang gewacht op dit moment”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. “Toen het gebeurde, keek ik spontaan naar boven. Ik voelde dat ik God moest bedanken. Ik had al vier keer gescoord voor Club, maar dat was in oefenwedstrijden in de voorbereiding. Daarna kreeg ik weinig kans om te spelen. Mijn doelpunt voor Tsjechië werkte duidelijk bevrijdend.”

“Daarnaast ben ik ook erg blij dat de supporters zo enthousiast waren!”, gaat hij verder. “Dat is het grote verschil tussen Belgische en Tsjechische fans. Hier in België is iedereen positief. Via Instagram kreeg ik veel positieve reacties van supporters. Ze waren heel blij dat ik gescoord had. In Tsjechië is dat niet zo. Daar gunnen fans je het succes niet. Vanaf het moment dat je op het veld verschijnt, slingeren ze allerlei narigheden naar je hoofd.”