Vergane glorie? Stamnummer 6 allerlaatste in Derde Nationale, op weg naar Provinciale...

KFC Rhodienne De Hoek is een fusieclub die pas sinds 2010 onder deze naam voetbalt. Het is een samentrekking van Rhodienne-Verrewinkel en KVC Hoger-Op De Hoek. Sinds het jaar 1963 mogen ze zich de trotse bezitter noemen van het stamnummer 6, dat ze hebben overgenomen van Racing Club. Dit seizoen speelt de club in Derde Nationale A, nadat ze vorig jaar tweede eindigden in de eerste Provinciale reeks van Vlaams-Brabant. 

KFC Rhodienne De Hoek

Het loopt dit seizoen niet van een leien dakje voor de club uit Vlaams-Brabant. Na 17 speeldagen staan ze helemaal onderaan het klassement met maar 11 punten. Dat ze onderaan het klassement staan is niet geheel verwonderlijk als je kijkt naar hun doelpuntensaldo. In de voorbije 17 wedstrijden wist de club in rood en blauw amper 15 doelpunten te maken en kregen ze er maar liefst 40 om de oren. Met nog 13 speeldagen voor de boeg moet het stamnummer 6  dus dringend punten gaan pakken, willen ze volgend jaar ook nog aantreden in Derde Nationale A. 

Dirk Vekeman

De bekendste naam die gelinkt kan worden aan KFC Rhodienne De Hoek is misschien wel Dirk Vekeman. Vekeman is een gewezen doelman die negen jaar voor Anderlecht heeft gespeeld. Zijn eerste voetbalstapjes zette hij bij KFC Rhodienne en na zijn voetbalcarrière werd hij ook nog trainer van de club uit Vlaams-Brabant. De gewezen doelman van Anderlecht is ondertussen al bijna negen jaar gestorven en in 2018 werd er door KFC Rhodienne De Hoek nog een toernooi, ter nagedachtenis van Dirk Vekeman, georganiseerd. 

Ook interessant