Contract strubbelingen: 'Komt het tot een einde tussen Martinez en de Rode Duivels?'

Contract strubbelingen: 'Komt het tot een einde tussen Martinez en de Rode Duivels?'

Nog steeds geen nieuws over het nieuwe contract voor bondscoach Roberto Martinez. Martinez heeft nog een contract tot na het EK 2020. Er is dus geen haast, maar als de sfeer tussen twee betrokken onderhandelaars volledig onder nul geraakt, geraken ze er misschien nooit meer uit.

Zijn makelaar, Jesse De Preter, vindt het “onrespectvol” dat de bond nog altijd niet over geld gepraat heeft met Martinez. ”Er is geen grote haast bij een nieuw contract, maar ik vind het vreemd dat de bond in de pers vaak laat uitschijnen dat Martinez veel geld gaat kosten, terwijl ze met ons nog nooit over centen hebben gesproken", liet De Preter weten aan Sporza

"Ik denk dat meneer De Preter niet goed op de hoogte is van de huidige situatie", reageerde bondsvoorzitter Mehdi Bayat daarop bij VTM. "Ik vind dat hij zich niet heel elegant opstelt, in tegenstelling tot andere mensen uit de entourage van Roberto Martinez, en ik denk niet dat hij tot de officiële delegatie behoort. Ik heb nooit met hem onderhandeld of gediscussieerd. Ik denk dat meneer De Preter zich interessant heeft proberen te maken."

Bart Verhaeghe

De makelaar had ook daar meteen een antwooord op klaar: "Tenzij ik een mandaat heb van een andere Spanjaard, die ook Roberto Martinez heet, heb ik een rechtstreeks mandaat gekregen van de bondscoach. Dat Bayat zegt dat hij nog nooit met mij onderhandeld heeft, is logisch. Bij de contracten die Martinez tekende in 2016 en 2018 was hij er niet bij. Die onderhandelingen gebeurden met Bart Verhaeghe. "Ik wil geen polemiek, maar ik begrijp niet dat Bayat de man speelt."