Spaanse journalist in opspraak na 'racistische opmerking' over Barça-toptalent Ansu Fati

Flinke ophef in Spanje na een volledig misplaatste opmerking van een journalist over FC Barcelona-toptalent Ansu Fati. In de Spaanse krant ABC was een verslag te lezen over de 5-1 Champions League-zege van FC Barcelona op Ferencvaros. Journalist Salvador Sostes was in de krant lovend over de prestatie van Ansu Fati, maar de beeldspraak die hij gebruikte, leidt tot veel ophef.

Sostes begon nog goed aan zijn lofzang, maar niet veel later ging hij de fout in: "In looppas oogt Fati als een soort gazelle," omschrijft hij de sierlijke motoriek van het 17-jarige talent. Om er vervolgens aan toe te voegen: "Hij valt ook te vergelijken met een jonge, zwarte straatverkoper die wegrent van de politie."

Inmiddels hebben de krant en de journalist hun excuses aangeboden: "Ik wilde de schoonheid van Ansu's bewegingen en de klasse van dit jonge talent prijzen, maar sommige van mijn opmerkingen zijn opgevat als racistisch. Dat is het laatste wat ik heb bedoeld en dat is absoluut niet mijn mening over deze speler. Het misverstand spijt me enorm, ik bied mijn excuses aan aan iedereen die ik hiermee mogelijk heb beledigd," laat Sostes in de krant weten.