Vanhaezebrouck : "Het is dankzij de gratie van Club Brugge dat Charleroi op kop staat"

Hein Vanhaezebrouck houdt de Belgische competitie nauwlettend in het oog. Niet meer als coach, maar wel als analist. Voor Vanhaezebrouck is het feit dat Charleroi nu op kop staat een complete verrassing, maar dat hebben ze wel deels aan Club Brugge te danken. 

"Na een fantastisch jaar dacht ik dat ze een terugval zouden kennen, maar ze zijn superscherp", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Het is wel dankzij de gratie van Club Brugge dat ze op kop staan. Niet alleen omdat ze Rezaei opnieuw konden huren van Club - wat nú al vier of vijf punten scheelt -, maar ook omdat ze meteen de overmoed van Club konden afstraffen en daar 0-1 gingen winnen."

"Dat is voor mij dé reden dat Club niet op kop staat: die overmoed in de eerste weken. Dat zag je ook al in de beker­finale. Daarbij kwam dan nog eens de afwezigheid van de fans. Ik denk dat als het nu de test tegen Anderlecht goed doorkomt, het gelanceerd zal zijn. En dat het niet lang meer zal duren vooraleer Club de eerste plaats overneemt van Charleroi, misschien wel voor de rest van het seizoen. Zeker nu de spitsen - Krmencik en Okereke, ook al is die nu ziek - boven water zijn gekomen."