Thomas Buffel sluit KRC Genk-hoofdstuk af met emotioneel bericht voor fans: "Goodbye isn't Forever'

Volgens seizoen zal Thomas Buffel niet meer in het blauwe shirt van KRC Genk te zien zijn. De sportieve top van de Limburgse club besliste om het contract van de kapitein niet te verlengen waardoor Buffel na 9 seizoenen andere oorden moet opzoeken. Op social media neemt Buffel afscheid van Genk en de fans met een emotionele boodschap. 

"Goodbye isn’t Forever 💙

Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat het mooie verhaal als voetballer bij KRC Genk stopte. De dagen nadien heb ik de tijd genomen om alles een plaats te geven en om te reflecteren over 9 mooie jaren in Genk.

Gezien de wedstrijden die ik afgelopen seizoen speelde had ik er graag nog een jaartje bij gedaan om in schoonheid te eindigen als profvoetballer bij Genk. Ervan bewust dat dit waarschijnlijk in dezelfde rol zou zijn als tijdens afgelopen play offs. Helaas werd hier anders over beslist.

Een beslissing waar ik me met spijt in het hart bij neerleg. Want nooit is er iemand groter dan de club. De supporters maken die club tot wat ze is, en zij krijgen er met mij alvast een enthousiaste medesupporter bij.

Ik ben enorm trots op wat we samen in die 9 fantastische jaren gerealiseerd hebben. Een titel, een beker, een supercup en vele onvergetelijke Europese campagnes. Ik mocht maar liefst 388 wedstrijden spelen in het shirt van Genk, het clubrecord, en scoorde heel wat belangrijke doelpunten en assists. En zeker zo mooi: Ik kreeg van de supporters 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen schoenen.

Het was een hele eer om dit alles te bereiken samen met zo veel topspelers, stafleden en supporters.

Wat me misschien het meest zal bijblijven is dit. In moeilijke periodes, op en zeker naast het veld, voelde ik steeds dat de hele club achter me stond. Hiervoor wil ik iedereen bedanken. De steun die ik van zo velen kreeg zal ik nooit vergeten. Racing zit voor altijd in mijn hart.

Tot slot wens ik KRC Genk enorm veel succes in hun sportieve uitdagingen, te beginnen met het volgend Europees avontuur. En wil ik de club ook bedanken voor de aanbieding om aan de slag te gaan binnen de Genkse jeugdacademie. Een aanbod dat ik niet langs me neerleg maar dat ik zal bekijken in functie van het verder verloop van mijn sportieve loopbaan.

Bedankt iedereen en Forza Racing!"