Dit is volgens Vandenbempt de opvallende reden waarom in de JPL maar 3 wissels mogen

Ivan Leko en Philippe Clement klaagden afgelopen weekend om het feit dat er slechts drie wissels zijn toegestaan in de Jupiler Pro League. Op zich normaal, maar wel vreemd als men bijvoorbeeld in La Liga en de Bundesliga vijf keer mag wisselen.

2 extra vervangingen

Peter Vandenbempt vindt dat Leko en Clement gelijk hebben. "Er is nauwelijks echt een goeie voorbereiding geweest dit seizoen door corona. Die Europese kalender is compact, is bij mekaar geduwd met telkens 3 weken na mekaar Europees voetbal, dus zwaarder. Midweekvoetbal komt erbij, interlandvoetbal is er tussen gepropt en dus was het zeker een goed idee, zoals in al die andere landen, om 2 extra vervangingen toe te staan.", klinkt het bij Vandenbempt.

Geen solidariteit

Waarom wordt dat dan niet doorgevoerd in België? "Maar de reden waarom de Pro League, en dat zijn dus de clubs zelf, hier bij ons (in Engeland is het overigens dezelfde reden) toch heeft vastgehouden aan 3, is dat volgens de kleinere clubs de grote dan weer met meer en betere spelers makkelijker kunnen wisselen en dus alweer bevoordeeld zouden zijn. Wat een redelijk absurde redenering is, als je het mij vraagt, maar meer is het niet. Dus geen solidariteit. En dan zeggen die kleine clubs: "So what? Die is er in de omgekeerde richting ook niet.", besluit Vandenbempt bij Sporza.

Ook interessant