Drie ex-spelers uit Jupiler Pro League staan in top 5 topschutters Nederland

Je moet het maar doen: niet slagen in de Jupiler Pro League, maar wel de pannen van het dak spelen in de Eredivisie. Dit seizoen is het zelf nog veel straffer. Momenteel staan drie (!) spelers in de top 5 topschutters die niet slaagden in België. 

Nummer 3: Reza Ghoochannejhad (19 goals - Heerenveen)

Waar de Iraniër bij STVV een vliegende start nam in de Jupiler Pro League met 17 goals in 33 matchen, faalde hij bij Standard. In de Vurige Stede kwam Reza slechts 10 keer in actie (4 goals) en verkaste via een achterpoortje naar Charlton, één van de dochterclubs van toenmalig voorzitter Duchâtelet. Na omzwervingen in Koeweit en Qatar speelt Reza momenteel de pannen van het dak bij Heerenveen. 

Nummer 3: Samuel Armenteros (19 goals - Heracles Almelo)

Binnengehaald door Herman Van Holsbeeck als eventuele vervanger voor Suarez. Helaas voor de Zweed bleef Suarez in het Astridpark en mocht Armenteros de bank warm houden. Uiteindelijk speelde hij slechts 5 matchen voor Anderlecht, maar scoorde wel een belangrijke treffer tegen Club Brugge. Anderlecht leende hem uit aan Feyenoord en Willem II alvorens hem te verkopen aan Qarabag uit Azerbeidzjan. Dit seizoen komt Samuel terug uit voor Heracles (waar Anderlecht hem ook wegplukte) en speelt hij beter dan ooit. Met 19 goals in 34 matchen loodste hij Heracles naar een knappe tiende plaats. 

Nummer 5: Enes Ünal (18 goals - Twente)

Het verhaal van Enes Ünal kent iedereen ondertussen. Op 16-jarige leeftijd maakte hij voor Bursaspor zijn debuut in de Europa League en groeide uit tot vaste waarde bij de Turkse club. Het absolute Turkse wondertalent werd door Manchester City gekocht en meteen voor twee jaar uitgeleend aan KRC Genk.  Onder Peter Maes kwam Ünal echter maar twee keer aan de aftrap en werd al na een halfjaar teruggestuurd naar Engeland met het etiket van absolute flop. Ünal haalde het afgelopen seizoen echter zijn gram door aan de lopende band te scoren bij Twente. Hij speelt zelfs zo goed dat Guardiola hem volgend seizoen wel eens zou durven een kans geven in de Premier League.