Hoe deden de spelers van Club het in de CL: "Er waren 2 spelers die compleet gefaald hebben"

Hoe deden de spelers van Club het in de CL: "Er waren 2 spelers die compleet gefaald hebben"

Analist Eddy Snelders volgde de Champions League-wedstrijden van Club Brugge voor de radio. Hij is de ideale man dus om de campagne te analyseren. Welke spelers vielen hem nu in positieve en negatieve zin op?

Postief

"Ik vond Mignolet uiteraard heel sterk spelen", begint Snelders aan Sporza. "Hij heeft blijk gegeven van Europese maturiteit. Dat wisten we wel al, maar hij heeft bevestigd. Ik vond achterin Mechele-Deli een vrij aardig duo. Zij hebben hun streng goed getrokken. Het gemis van Vormer in verschillende wedstrijden was misschien wel mee doorslaggevend. Als hij had kunnen blijven staan, had dat toch een meerwaarde kunnen betekenen voor Club.

Middelmatig

"Bij momenten hebben we Dennis en Diatta gezien. Het is een beetje spijtig aan Dennis dat hij soms niet kan kiezen tussen de goede individuele actie en de collectieve actie. Dat kan hij misschien nog wel leren."

"We hadden bij momenten misschien ook wel iets meer verwacht van Hans Vanaken. Hij is natuurlijk de patron van het elftal. Hij liep soms misschien wat gebukt onder het feit dat hij onder een hoger tempo met meer druk kreeg af te rekenen, waardoor hij minder bewegingsvrijheid kreeg. Maar hij heeft ook wel getoond dat hij technisch sterk is en een heel belangrijke speler is voor dit elftal.

Gefaald

"Er zijn ook een paar spelers die gefaald hebben: ik denk aan Tau en Okereke. Dat zijn jongens van wie je toch iets meer verwacht, zeker van Okereke gezien zijn transferprijs. Maar wat nu niet gebeurd is, kan misschien na de winter in het Europa van de Europa League gebeuren."