'Gelaten' Hans Vanaken pareert de kritiek op zijn lichaamstaal: "Misschien eens meer roepen"

Club Brugge wil zich donderdagavond herpakken na de zwakke prestatie én nederlaag in het Dudenpark (2-1 tegen Union). Thuis tegen FC Lugano zou dat moeten lukken, maar de fans willen vooral ook goed voetbal zien. Hans Vanaken sprak met de pers in aanloop naar deze UECL-partij. De Club Brugge-kapitein speelde tegen Union een zwakke match en kreeg ook veel kritiek omwille van zijn gelaten houding.

Hans Vanaken kapitein Club Brugge

Hans Vanaken kreeg tegen Union veel kritiek, niet enkel door zijn zwakke prestatie, maar ook volgens zijn 'gebrek aan leiderschap' volgens de Club Brugge-fans. Sommigen vinden hem geen goede kapitein omdat hij volgens hen te weinig passie in het spel brengt, zijn ploegmaats niet genoeg aanjaagt en een wat gelaten lichaamstaal aanhoudt. Over dat aspect wilde Vanaken het toch even hebben. Hij vindt dat er vooral een verkeerd beeld over hem wordt geschept.

Hans Vanaken lichaamstaal

"Het is mijn lichaamstaal die ik met mij meedraag en die altijd negatief blijkt te zijn wanneer het eens minder gaat. Misschien moet ik eens meer roepen op het veld of in de kleedkamer. Maar het is niet mijn manier. Veel liever geef ik binnenskamers kritiek in de hoop dat we anders gaan voetballen of dat spelers beter worden. Ik ga daarom niet per se roepen in het openbaar.", aldus Vanaken bij Het Laatste Nieuws. Dat Hans Vanaken op het veld wel eens durft te roepen, toonde hij nochtans in de Ghelamco Arena. Toen scoorde hij tegen Gent de 1-1, om later nog met 2-1 onderuit te gaan.

Dat Hans Vanaken zich zo liet gaan tegen de Gent-fans begin september, was dan ook iets wat we nog maar weinig zagen bij de Club Brugge-kapitein.