QUIZVRAAG VAN DE DAG: Wie zijn de vijf oudste spelers momenteel actief in de JPL?

In onze vaderlandse competitie zijn er heel wat ouderdomsdekens actief, maar de vraag is natuurlijk wie nu eigenlijk de oudste voetballers uit onze competitie zijn. Dit is de top 5:

1. Timmy Simons: 40 jaar, 9 maanden en 14 dagen
De middenvelder van Club Brugge hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak en dat werd misschien wel tijd. Het boegbeeld van Blauw-Zwart kende heel wat mooie periodes, maar komt dit seizoen amper nog aan spelen toe.

2. Jean-François Gillet: 38 jaar, 7 maanden en 24 dagen
De voormalige doelman van de Rode Duivels komt ver achter Simons, maar is nog steeds de tweede oudste voetballer uit onze competitie. Bij Standard Luik komt hij geregeld aan de bak en dat is best knap voor zijn leeftijd.

3. David Rozehnal: 37 jaar, 1 maand en 23 dagen
De Tsjechische verdediger van KV Oostende mocht dit seizoen nog niet veel spelen en dat is misschien wel begrijpelijk. Zijn snelheid is nooit zijn sterke punt geweest en dat wordt er op zijn leeftijd niet beter op.

4. Luis Garcia: 37 jaar en 12 dagen
De kapitein van KAS Eupen heeft er een mooie carrière opzitten en presteert ook nog steeds op niveau. Hij mag dan misschien wel op de laatste plaats staan met zijn ploeg, hij mag niet klagen over het voetbal dat hij nog kan brengen op zijn leeftijd.

5. Thomas Buffel: 37 jaar en 1 dag
De Belgische rechtsbuiten is al jaren een belangrijke pion voor KRC Genk en pikt geregeld zijn doelpuntje mee. Gisteren werd hij 37 jaar en daar mag hij best trots op zijn als hij dit niveau nog kan opbrengen.