Vandenbempt: “Hij heeft maar één doel voor ogen, het merk Kompany promoten”

Analist Peter Vandenbempt begrijpt niet waarom Anderlecht een open brief gepubliceerd heeft, opgesteld door onder meer Vincent Kompany. Deze werd namelijk heel slecht onthaald bij het publiek, en dat had het bestuur toch moeten voorzien op voorhand.

“Met die onbegrijpelijke open brief heeft Anderlecht vorige week een heel slechte beurt gemaakt", vertelt Vandenbempt aan Sporza. "Bijna overal is die negatief onthaald. Een volledig verkeerde inschatting vind ik het van Anderlecht en de verwachtingen die er nog altijd zijn. Er zijn ook alsmaar meer mensen die intern begrepen hebben dat die open brief een slecht idee was. Dat lijkt me ook een beetje laat.”

“En het lijkt me zeker een slecht idee om de communicatie van de club in handen te laten van de spindoctor, Vincent Kompany. Want die heeft finaal maar 1 doel voor ogen en dat is het in de markt zetten en promoten van het merk Kompany. Wat overigens uitstekend is gelukt. Maar of dat altijd ook een goede zaak is voor de club, weet ik nog zo niet.”