Van Damme onthult 2 grootste gebreken uit zijn carrière: "Dat had ik nog willen meenemen"

Jelle Van Damme kondigde vorige week zijn pensioen als profvoetballer aan. De Belgische verdediger heeft een geweldige carrière gehad, met onder een passage bij Anderlecht, Standard, Antwerp en LA Galaxy. 

Titel

Bij Het Laatste Nieuws onthulde hij zijn twee grootste teleurstellingen: het mislopen van de titel met Standard (2x) en het missen van het WK voetbal in 2020. Met Anderlecht won Van Damme wel 2 titels, maar met Standard lukte het hem nooit. "In 2011 hadden we het na die knotsgekke play-offs altijd gehaald als Carcela in Genk niet van het veld werd getrapt. En in 2014 had het niet mogen misgaan. Vanaf de eerste tot twee speeldagen voor het einde stonden we op kop en toen kwam Anderlecht nog over ons. Dat heb ik nooit eerder toegegeven, maar dat heeft wel wat op me gewogen, daar heb ik een tijdje mee rondgelopen.", aldus Van Damme.

WK

Zijn tweede teleurstelling is het mislopen van het WK voetbal in 2014. Van Damme was wel 31-voudig Rode Duivel, maar speelde nooit op een groot toernooi. "Ik was er dichtbij in 2014. Dat was het begin van deze superlichting en toen stond ik nog op de reservelijst, maar uiteindelijk haakte er niemand geblesseerd af. Ik was er graag bij geweest in Brazilië, ook al had ik waarschijnlijk niet gespeeld. Ik ben trots op mijn selecties, maar die ervaring had ik nog willen meenemen", besloot Van Damme bij HLN.