Club pijnlijk op plek 2 … de 10 clubs die dit seizoen de meeste punten weggaven na een voorsprong

Op voorsprong komen is logischerwijs een goed begin om een driepunter te pakken. Als je nog verliest, na op voorsprong te zijn gekomen, doet dit dubbel zoveel pijn. Zo kon Club Brugge haar dubbele voorsprong op de Bosuil niet vasthouden en verloor het nog met 3-2 van Antwerp. Dit was niet de eerste keer dit seizoen voor blauw-zwart. De Bruggelingen lieten al 23(!) punten liggen na op voorsprong te zijn gekomen. Enkel KVC Westerlo doet nog minder met 24. Voetbalflitsen zocht uit welke tien teams het meest punten hebben weggegeven na een voorsprong.

Clubs die het meeste punten weggaven na een voorsprong

Beginnen doen we met een club die niet in deze lijst staat: Antwerp. The Great Old heeft namelijk nog geen enkel punt laten liggen als het op voorsprong kwam. Een handige tip als je tegen de huidige leider speelt is om niet op achterstand te komen. Voor KVC Westerlo ligt dit een pak moeilijker. De revelatie van dit seizoen liet al 24 punten liggen op dit vlak. Ook Club Brugge, Anderlecht en KAA Gent gaven als topclubs toch heel wat dure punten uit handen ondanks op voorsprong te zijn gekomen. Ook KV Mechelen liet zo 21 punten onbenut ondanks een voorsprong in de partij. Eindigen doen we met KAS Eupen en Zulte Waregem. Deze teams gaven eveneens 15 punten weg. Vooral voor Essevee was dit achteraf gezien een groot struikelblok. 

Starboy Arthut Vermeeren scoorde de winning goal op de Bosuil tegen Club Brugge. Daarmee gaf blauw-zwart opnieuw een voorsprong volledig uit handen. 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link