Deze acht spelers zijn volgend seizoen voor een appel en een ei op te halen bij KV Mechelen

KV Mechelen speelt volgend seizoen in de Eerste Klasse B en zal het met heel wat minder financiële middelen moeten doen. De kans is daarom groot dat Malinwa een aantal sterkhouders zal moeten laten gaan voor een appel en een ei. De Belgische (top)clubs kijken best maar even naar dit lijstje...

1. Colin Coosemans
De 25-jarige keeper kwam in 2015 over van Waasland-Beveren en ontpopte zich verder tot één van de beste doelmannen in de Jupiler Pro League. We zijn er zeker van dat meerdere Belgische topclubs hem op hun verlanglijstje hebben staan...

2. German Mera
De centrale verdediger kwam deze winter over van Club Brugge en kon er meteen indruk maken. In tien wedstrijden kon hij maar liefst drie keer scoren en ook zijn indrukwekkende duelkracht in de verf zetten.

3. Elias Cobbaut
De 20-jarige linksachter was dit seizoen wellicht de grootste revelatie bij KV Mechelen. In zijn eerste jaar als titularis kon hij zelfs één keer scoren en twee assists geven. Cobbaut heeft zeker en vast een mooie toekomst voor zich.

4. Yacouba Sylla
De 27-jarige middenvelder was één van de mooiste transfer die KV Mechelen deze winter kan verwezenlijken aangezien hij er reeds een mooie carrière had opzitten bij Stade Rennes, Panathinaikos, Aston Villa en Montpellier. Hij viel meteen op bij KV Mechelen en was zeker één van de betere spelers na nieuwjaar.

5. Mats Rits
Misschien wel de meest waardevolle speler van Mechelen. Rits speelt er nu al zo'n vijf seizoenen en werd er bovendien kapitein. Dit jaar was hij goed voor vier goals en vijf assists, al had hij graag de penalty tegen Charleroi gescoord...

6. Rob Schoofs
De jonge middenvelder kwam vorig seizoen over van KAA Gent en vormde met Rits geregeld een sterk duo.  De amper 23-jarige Schoofs staat ongetwijfeld hoog aangeschreven bij tal van Belgische clubs.

7. Dimitrios Kolovos
De Griek kon dit seizoen amper spelen wegens een zware blessure, maar is in zijn beste dagen zeker een meerwaarde voor elke ploeg. De 24-jarige middenvelder speelde nog voor Olympiakos en kon vorig seizoen zelfs vijf keer scoren en drie assists geven.

8. Uros Vitas
Dit seizoen geen basisspeler, maar dat is in het verleden nog anders geweest. De 25-jarige Serviër heeft een uitstekende trap in de benen en kan in de toekomst uitgroeien tot een goede centrale verdediger.