Ivan Leko: "Als ze hetzelfde voetbal willen zien, hadden ze dezelfde coach maar moeten houden"

Vorige maand scandeerden de supporters van Antwerp nog de naam van László Bölöni. Ivan Leko lag onder vuur, en dat raakte hem enorm. Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws. 

"Natuurlijk deed dat pijn", vertelt Leko. "Je moet daar niet flauw over doen. Zoiets ís pijnlijk. Persoonlijk ook - een steek in m'n hart. Ik was triest. Maar ik zei in mezelf: dit zal snel veranderen. Ik heb nooit cadeaus gekregen. Niet als speler, en niet als coach. Ik heb altijd hard moeten werken om te staan waar ik nu sta. En om het respect te krijgen dat ik nu krijg."

"Ik was verrast, ja. Ook al begrijp ik dat als Antwerp met 1 op 6 start, dat voor de fans een drama is. Mensen blijven het liefst van al in hun comfortzone. Zeker na een goeie coach. Daarmee bedoel ik: ze willen hetzelfde voetbal zien, dezelfde filosofie en dezelfde resultaten. Maar dan moet je ook dezelfde coach houden. Ik ben bezig aan een compleet ander verhaal. Daarom is voetbal ook zo mooi. Er is niet één bepaalde manier om succes te hebben. Dat wil ik de fans van Antwerp ook tonen."