Wie is Eddy Snelders, ex-profvoetballer, analist en co-commentator van Sporza Radio?

Eddy Snelders is een ex-profvoetballer van onder meer Royal Antwerp FC, Germinal Ekeren, Standard Luik en KV Kortrijk. Momenteel is hij aan de slag als analist en co-commentator van Radio 1 en Sporza Radio. Tijd om deze sympathieke man wat beter te leren kennen! Eddy Snelders werkt trouwens vaak samen met Peter Vandenbempt en Ruben Van Gucht, die we in dit artikel al uitgebreid voorstelden.

Wie is Eddy Snelders?

Eddy Snelders, voluit Edward Snelders, werd geboren op 9 april 1959 in Antwerpen en wordt binnenkort dus 64 jaar oud. Hij is de zoon van ex-voetballer René Snelders en de vader van onder meer Kristof Snelders, die een carrière had bij Beerschot, Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Philippe, die andere zoon van Eddy Snelders, is getrouwd met Nele Somers, een ex-winnaar van Miss Belgian Beauty. Je kan eigenlijk concluderen dat zijn ganse leven in het teken staat van voetbal.

Spelerscarrière Eddy Snelders

Eddy Snelders werd opgeleid bij Royal Antwerp FC en maakte er in het seizoen 1975/1976 zijn debuut op amper 17-jarige leeftijd. De defensieve middenvelder, die ook in de verdediging kon spelen, werd er een vaste waarde. In 1980 trok hij naar KSC Lokeren, waar hij twee seizoenen zou spelen en vice-kampioen zou worden. Na een tussenstop bij Lierse SK, versierde hij in 1984 een toptransfer naar Standard Luik. Twee jaar later verhuisde Snelders alweer naar KV Kortrijk, om vervolgens ook nog voor Germinal Ekeren en opnieuw Lierse SK te spelen. Met 594 wedstrijden in de Jupiler Pro League is hij één van de meest bekende namen uit het Belgische voetbal. Weinig voetballers speelden ooit meer wedstrijden in onze Belgische Eerste Klasse. Hij verzamelde ook één cap voor de Rode Duivels.

Een compilatie van de mooiste doelpunten van Eddy Snelders bij Sporting Lokeren:

Co-commentator Peter Vandenbempt en voetbalreporter

Stoppen met voetballen deed hij in 1997, toen was Snelders 38 jaar oud. Na zijn carrière werd hij nog hulptrainer bij de Rode Duivels en scout bij Germinal Beerschot. Tegenwoordig is Snelders aan de slag als co-commentator bij Radio 1 en Sporza (Radio), en we kennen hem ook van bij Play Sports (Telenet). Nauw samenwerken doet hij met Peter Vandenbempt. Op zaterdag 10 november 2001 gaven zij voor het eerst samen radiocommentaar, zij zijn dus al meer dan twintig jaar goede collega's. Tijdens grote voetbaltoernooien is Eddy Snelders ook altijd actief op locatie. Zo vertoefde hij eind 2022 nog in Qatar, om er elke dag samen met Ruben Van Gucht verslag uit te brengen van de Rode Duivels en hen ook te interviewen. Een sympathieke man die we hopelijk nog lang aan het werk zullen zien en horen.

Eddy Snelders was jaren een gekend gezicht bij Play Sports:

Maar toch kennen we Eddy Snelders vooral als radiocommentator: 

Ook interessant