Martinez wil verrassen op WK: "Sluit zeker niet uit dat 1 van deze 5 witte konijnen straks de selectie haalt"

Het aftellen kan beginnen: deze winter gaat het WK voetbal in Qatar van start. De openingsmatch tussen gastland Qatar en Ecuador werd trouwens met één dag vervroegd. Daarmee begint natuurlijk ook het denkwerk voor bondscoach Roberto Martinez over wie hij allemaal opneemt in zijn selectie. Over enkele namen, zoals bijvoorbeeld De Bruyne en Courtois, kunnen we op voorhand haast zeker zijn dat ze erbij zullen zitten. Voor andere spelers wordt deze eerste seizoenshelft de laatste kans om zich bij de bondscoach te bewijzen. Zo noemt Martinez vijf verrassende spelers die hij in de gaten houdt met oog op een WK-selectie.

Martinez verrassingen WK-selectie

"We volgen alle spelers, tot aan de jongens geboren in 2006 toe, zoals Julien Duranville, die is nu zestien. Op klasse en progressie staat geen leeftijd. Johan Bakayoko, Orel Mangala, Loïs Openda, noem maar op. Romeo Lavia die doorbreekt bij Southampton. Ik sluit zeker niet uit dat er een wit konijn straks de selectie haalt", aldus bondscoach Martinez. Laatst vertelde hij ook dat spelers van de oude garde, zoals bijvoorbeeld Mertens en Chadli, ook nog altijd kans maken op een selectie. Afwachten wie van hen mee zal reizen naar Qatar...

roberto martinez belgie rode duivels wk selectie witte konijnen verrassingen

Herbekijk hieronder nog eens de finale van de KDB Cup 2018 tussen Anderlecht en AZ Alkmaar, met onder andere Roméo Lavia en Johan Bakayoko.

Net binnen