De gigantische evolutie van Bundesliga-kampioen Victor Boniface

Zijn goede vorm bij Union Sint-Gillis was absoluut geen toevalstreffer, dat heeft Victor Boniface vorige week nogmaals bewezen. De Nigeraanse spits werd kampioen met Bayer Leverkusen en daar had hij best een groot aandeel in. In 27 wedstrijden voor de kersverse Duitse kampioen scoorde hij 18 doelpunten en 10 assists.

Die cijfers hadden bovendien nog hoger kunnen zijn als Boniface niet geblesseerd zou geraakt zijn aan zijn bovenbeen. De spits stond daarmee helaas enkele maanden aan de kant. Desondanks wist hij zich dus wel in de kijker te spelen. Zo scoorde hij nog het eerste doelpunt in de titelwedstrijd van Bayer Leverkussen in de 0-5 overwinning tegen Werder Bremen. 

Transferwaarde Victor Boniface

Het zal je dus niet verbazen dat de transferwaarde van Boniface als een raket de hoogte ingeschoten is. Bij FK Bodø/Glimt begon hij nog aan een schamelijke 700.000 euro, maar die waarde steeg na één jaartje bij Union SG al snel naar 12 miljoen euro. Vlak voor zijn blessure werd hij al geschat op bijna het viervoud, namelijk 40 miljoen euro. Het is duidelijk dat Boniface nog een mooie toekomst voor zich heeft. 

Transferwaarde Victor Boniface