Dan toch geen promotie: veldbestorming 2de klasser loopt pijnlijk af na goal Gent-flop in minuut 99

Een onwaarschijnlijke ontknoping in de 2de Bundesliga. Daar is niet Darmstadt of Hamburg kampioen geworden, maar wel het verrassend sterke FC Heidenheim. De Duitse club promoveert zo als kampioen naar de Bundesliga, een primeur in hun clubgeschiedenis. Nog nooit eerder kwam de club uit op het hoogste niveau. Maar vooral de manier waarop dit gebeurde, is te gek voor woorden. Een goal van Tim Kleindienst (ex-Gent) in minuut 99 veranderde namelijk alles.

FC Heidenheim kampioen

FC Heidenheim stond voor aanvang van de laatste speeldag in de 2de Bundesliga op een tweede plaats. Er wachtte een relatief makkelijke verplaatsing naar Regensburg, het nummer zeventien dat al zeker was van degradatie. Toch kwam Heidenheim kort na rust snel 2-0 achter. Heidenheim zakte door de (virtuele) overwinning van Hamburg op het veld van Sandhausen weg naar de derde plek. Die positie leverde een barragematch op tegen Stuttgart. Toch zette Heidenheim de scheve situatie volledig recht. In minuut 58 scoorden ze de aansluitingstreffer en in de extra tijd van maar liefst elf minuten scoorden ze nog twee keer. In minuut 93 scoorde Jan-Niklas Beste een penaltygoal, terwijl Tim Kleindienst in de 99ste minuut de winning goal lukte: 2-3.

Hamburg

Op die manier ging Heidenheim in tien minuten tijd van een virtuele derde plek naar de koppositie, want leider Darmstadt ging zwaar onderuit op het veld van Greuther Fürth. Gevolg: Heidenheim is kampioen en promoveert met de titel op zak naar de Bundesliga. Het is de eerste keer ooit dat de club zal uitkomen op het hoogste niveau. Darmstadt stijgt mee, weliswaar niet als kampioen. Hamburg daarentegen moet nog een eindrondeduel afwerken tegen Stuttgart. Erg pijnlijk, want tien minuten eerder leken ze nog rechtstreeks te mogen stijgen naar de Bundesliga. Heidenheim moest namelijk winnen van Regensburg, en zo geschiedde.

Veldbestorming

Het kan echter nog gekker: toen Hamburg met 0-1 won van Sandhausen, bestormden honderden uitsupporters het veld. Zij zagen dat hun concurrent Heidenheim er niet goed voor stond in Regensburg en dachten dat promotie een feit ging zijn. Toch kwamen er nog elf minuten bij in Regensburg en scoorde Tim Kleindienst de 2-3. De veldbestorming eindigde zo in mineur, want Hamburg is nog niet zeker van promotie. Achteraf gezien is het dus wel erg gênant dat de supporters het veld bestormden gezien het eindresultaat bij de concurrent. Hopelijk kan de Duitse traditieclub wel promotie afdwingen indien het weet te winnen van Stuttgart.

De pijnlijke beelden:

Tim Kleindienst KAA Gent

Een glansrol dus voor Tim Kleindienst in de 2de Bundesliga. De 27-jarige Duitser speelde 23 wedstrijden voor KAA Gent, maar scoorde daar amper drie keer. Hij werd bestempeld als een flop, maar maakte het wel (opnieuw) waar bij Heidenheim. Hij schoot zijn club zondagmiddag naar de titel na een goal in de 99ste minuut. Hij scoorde trouwens zijn 25ste goal van het seizoen en is topschutter geworden van de reeks. Volgend seizoen zien we hem aan het werk in de Bundesliga. Hadden de Buffalo's hem dan toch meer kansen moeten geven?

Tim Kleindienst hattrick vs Karlsruher

Ook tegen Karlsruher zette FC Heidenheim nog een 0-2 achterstand om in een overwinning. Toen scoorde Tim Kleindienst een hattrick. De fans waren uiteraard laaiend enthousiast