JPL-fans hebben duidelijke mening over Vandevoordt na nederlaag vs RSCA

Het was een vrij kansarme eerste helft tussen Anderlecht en Genk, waarbij beide teams elk één of twee noemenswaardige kansen afdwongen. RSCA verzilverde één halve kans via Verschaeren. Die doelpuntenmaker werd aan de rust aan de kant gehaald aangezien hij pas terug is uit een blessure. Amuzu vervangt hem en zal de plek van Stroeykens invullen. Die laatste zal meer vanuit het centrum oppereren, een positie die hem bekender is.

Gebeurtenissen tweede helft

Het duurde meer dan een kwartier voordat we een grote kans kregen in de tweede helft. Stroeykens knalde op de lat vanop de rand van de zestien na een één-tweetje met Dreyer. Rond minuut 70 komt dan toch de verlossende 2-0 voor Anderlecht. De hoge voorzet van sardella beland via een kopduel tussen Augustinsson en Tolu bij Dolberg. Die legt eerst nog goed klaar voor zichzelf en schuift dan beheerst voorbij Vandevoordt. Een kwartier voor tijdkomt  de 2-1 uit de lucht vallen. Een voorzet van El Ouahdi wijkt af en belandt bij Tolu. Die twijfelt niet en duwt voorbij Schmeichel. Even later mag Tolu opnieuw vrij afwerken, maar Schmeichel staat goed op te letten.

De Genkse doelman kreeg heel wat kritiek te verduren, vooral door zijn positie bij de eerste goal van Anderlecht. Velen twijfelen aan zijn overstap naar RB Leipzig volgend seizoen. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties:

In de eerste helft viel er een zwakke schakel op...