RSCA-fans zien zwakke schakel in eerste helft vs Genk: "Nutteloos"

Anderlecht en Genk kijken elkaar recht in de ogen. De Limburgers hebben 0/9 en incasseerden 11 goals in de laatste drie matchen. Anderlecht pakte 5/9 in de dubbele confrontatie tegen Cercle en de match tegen Union. Het hoopt nu op drie punten om de druk op de twee concurrenten te leggen.

Gebeurtenissen eerste helft

Het openingskwartier had weinig om het lijf. We zagen enkel een zwak schotje van Dolberg en een kopbal van Sardella die over ging. Even later wordt ook Genk voor het eerst gevaarlijk op een counter waarbij Zeqiri buitenspel stond. Delaney en McKenzie probeerden het allebei van afstand, maar hun pogingen zoefden over. Vijf minuten voor rust kwam Delaney erg dichtbij, maar Genk-verdediger Sadick redde met een heroïsche tackle. Vlak voor rust maakt Verschaeren op assist van Stroeykens dan toch de al bij al verdiende voorsprong voor Anderlecht. Met een subtiel lobje verrast hij Vandevoordt in het Genkse doel.

De RSCA-fans waren opnieuw niet tevreden over de eerste helft van Stroeykens op de flank. Ze zien liever Amuzu of Angulo op links... 

"Stroeykens is absoluut nutteloos op de flank. We missen echt creativiteit voorin."

"Slechte match van Stroeykens. Het is niet zijn schuld dat hij op de flank staat, maar Amuzu of Angulo moet erin komen."

"Ik heb medelijden met Stroeykens, maar het is niet zijn schuld dat hij niet op zijn beste positie speelt. Amuzu en snel!"

Meer lezen over dit duel? Klik hier!