Van 3-0 naar 3-4: Dries Mertens verliest op pijnlijke wijze oefenmatch na goal van ex-JPL-spits (VIDEO)

We zijn begin juli en dat betekent dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen volop bezig is. Er worden dan ook dagelijks heel wat oefenwedstrijden afgewerkt. Niet alleen tussen Belgische ploegen, maar ook in het buitenland is dat geval. En dan is er altijd wel een opvallende rol weggelegd voor een Belg of een ex-speler uit de Jupiler Pro League. Woensdagavond was dat het geval tussen Galatasaray en Hull City.

Galatasaray Hull City oefenmatch

Woensdag nam Turks landskampioen Galatasaray het op tegen Hull City uit de Championship. Op zich geen speciale oefenwedstrijd, maar wel als je weet dat maar liefst 35.000 fans de wedstrijd bijwoonden. Kocaeli Stadium, de thuishaven van Kocaelispor, was helemaal uitverkocht voor de komst van de Turkse kampioen. Er werd een logische zege voor de 'thuisploeg' verwacht en dat leek het ook te gaan worden. Galatasaray stond na 35 minuten al 3-0 voor en Dries Mertens was goed voor een assist (zie video hieronder).

Ommekeer

Toch draaide het nog helemaal. In de extra tijd van de eerste helft wist Benjamin Tetteh de 3-1 te scoren en in de tweede helft ging Hull City erop en erover. Christie, Slater en Estupinan zorgden respectievelijk voor de 3-2, 3-3 en 3-4. Hull City, dat afgelopen seizoen vijftiende eindigde in de Championship en op zich geen speciaal seizoen draaide, boekte zo een onverhoopte zege. Uiteraard waren er heel wat wissels in de tweede helft, maar zo'n ommekeer zat er toch helemaal niet aan te komen.

Benjamin Tetteh Standard

Laten we het dan nog even over Benjamin Tetteh hebben. De 25-jarige Ghanees scoorde het eerste doelpunt tegen Galatasaray en zijn naam zal misschien wel een belletje doen rinkelen. De aanvaller speelde destijds zeventien wedstrijden voor Standard Luik en scoorde tegen Westerlo en Moeskroen. Nadien kwam hij nog uit voor Slovacko, Bohemians 1905, Sparta Praag en Malatyaspor, om uiteindelijk in de zomer van 2022 bij Hull City neer te strijken. Daar scoorde hij vorig seizoen slechts één doelpunt in zeventien wedstrijden.