Wie is Jordan Bos, Australisch toptalent van Westerlo en de vervanger van Maxim De Cuyper?

Jordan Bos is de nieuwe linksachter van KVC Westerlo. De jonge Australiër moet er Maxim De Cuyper vervangen die terugkeerde naar Club Brugge. Bos komt voor 1,5 miljoen euro over van Melbourne City en dat zou wel eens een slimme investering kunnen zijn. De Australiër wordt gezien als een toptalent en is ook een international van zijn land. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Jordan Bos Westerlo? 

Jordan Bos werd geboren op 29 oktober 2002 in Melbourne (Australië) en wordt later dit jaar 21 jaar oud. De Australische linksachter met ook Nederlandse roots kende zijn jeugdopleiding bij Hoppers Crossing SC en Melbourne City. Bij die club maakte hij in november 2021 zijn profdebuut. Ondertussen verzamelde Bos al 49 matchen voor Melbourne City en werd hij er twee keer kampioen. Vorig seizoen kende hij zijn definitieve doorbraak met twee goals en vijf assists in 25 wedstrijden. Het leverde hem een transfer op naar Westerlo. Opvallend: Bos liet de interesse van Manchester City (zusterclub van Melbourne City) aan zich voorbijgaan.

Jordan Bos Australisch toptalent en international

Jordan Bos moet bij Westerlo de vervanger worden van Maxim De Cuyper. De Kemphanen betaalden 1,5 miljoen euro voor de linksachter, terwijl zijn marktwaarde op 450.000 euro wordt geschat. Toch zou Bos wel eens een revelatie kunnen worden. De man wordt gezien als één van de grootste talenten van zijn land en is ook Australisch international. Zo maakte hij in maart 2023 zijn debuut voor Australië en stond hij in juni nog 90 minuten in de basis tegen wereldkampioen Argentinië. Bos speelde een prima partij en kreeg veel lof van zijn landgenoten!

In februari 2023 scoorde Jordan Bos nog deze knappe goal voor Melbourne City:

In juni 2023 maakte Bos zijn basisdebuut voor Australië, toen tegen wereldkampioen Argentinië: