Dit zijn de 11 meest opvallende spelers die afwezig zijn op het EK 24

Het EK komt er aan en dat wil zeggen dat de beste Europese spelers het één maand lang tegen elkaar zullen opnemen. Helaas zijn er ook een aantal toppers die niet op het toneel zullen zien verschijnen. We hebben alvast de elf beste spelers opgelijst die om diverse redenen niet aan het Europese kampioenschap van 2024 deelnemen.


Thibaut Courtois - België

Eén van de beste doelmannen ter wereld zal niet te zien zijn op het EK 2024. Officieel werd Courtois niet opgenomen in de selectie van de Rode Duivels wegens een blessure, maar de doelman van Real Madrid ligt al een tijdje in de clinch met bondscoach Domenico Tedesco. De echte reden van zijn afwezigheid heeft naar alle waarschijnlijk meer met dat tweede te maken.

David Alaba - Oostenrijk

De Oostenrijkse linksachter van Real Madrid ziet het EK aan zich voorbijgaan wegens een vervelende blessure. Een serieuze aderlating voor de mannen van Ralf Rangnick die het nu zonder hun sterspeler moeten stellen.

Victor Lindelof - Zweden

Zweden eindigde op een derde plaats achter België en Oostenrijk in een zeer teleurstellende kwalificatiecampagne voor Groep F. De speler van Manchester United zal er dus alweer niet bij zijn op een groot toernooi.

Sven Botman - Nederland

De centrale verdediger deed het vorig seizoen uitstekend voor Newcastle in de Premier League, maar tegenwoordig wordt hij vooral geplaagd door blessureproblemen. Nederland heeft verdedigers als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Ake een uitstekende achterlinie, maar Botman zou hoe dan ook een fenomenale back-up zijn geweest.

Ben White - Engeland

Volgens bondscoach Gareth Southgate zou White niet beschikbaar zijn voor de Engelse nationale ploeg. De rechtsback van The Gunners vloog vroegtijdig van het WK 2022 terug na ruzie met T2 Steve Holland. De 26-jarige heeft sindsdien niet meer gespeeld voor Engeland.

Sandro Tonali - Italië

Tonali kreeg afgelopen oktober een verbod van 10 maanden opgelegd door de Italiaanse voetbalbond voor het overtreden van de gokregels. Hij mag pas na het EK 2024 terug in actie komen.

Gavi - Spanje

De piepjonge Gavi had wel eens een van dé smaakmakers van dit EK kunnen zijn, maar het lot heeft daar jammer genoeg anders over beslist. Het goudhaanje van FC Barcelona scheurde zijn kruisband en beschadigde zijn meniscus, waardoor hij tot begin volgend seizoen in de lappenmand ligt.

Martin Odegaard - Noorwegen

Noorwegen kon zich niet kwalificeren voor het Europese kampioenschap in Duitsland, waardoor we dus ook niet zullen kunnen genieten van de balkunsten van Odegaard.

Christopher Nkunku - Frankrijk

Nkunku is niet opgenomen in de selectie voor Euro 2024. De Franse bondscoach Didier Deschamps bevestigde dat hij in principe blessurevrij is, maar na een lastig seizoen nog niet fit genoeg voor de nationale ploeg.

Alexander Isak - Zweden

Isak zal zich deze zomer niet in de kijker kunnen spelen op internationaal niveau, gezien Zweden zich niet kon kwalificeren voor het EK 24. Gelukkig heeft Isak dat tijdens het seizoen wel kunnen doen bij Newcastle. Hij kan dan ook op grote interesse rekenen van verschillende clubs.

Erling Haaland - Noorwegen

De spits van Manchester City is zonder twijfel de grootste ster die niet meedoet aan het EK 2024. Zijn vijf doelpunten in zes optredens in de kwalificatie waren niet genoeg om Noorwegen een plek in het toernooi te bezorgen. Jammer voor Haaland, een geluk voor de vele verdedigers die het tegen hem hadden moeten opnemen.