Voorbeschouwing België - Roemenië: Nu al een alles of niets wedstrijd

Onze Rode Duivels zijn met een domper aan deze EURO 24 gestart. België verloor namelijk haar openingswedstrijd in poule E tegen Slovakije, op papier het slechtste land. Zaterdag nemen ze het op tegen Roemenië. Het wordt meteen een wedstrijd met hoge inzet, want België mag niet verliezen op deze tweede speeldag.

Wil je zelf online sportweddenschappen afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!  

Rode Duivels

Hoewel de mannen van Domenico Tedesco een goede indruk toonden in de eerste wedstrijdminuten tegen Slovakije, slikten ze toch al vroeg een openingsdoelpunt na een defensieve flater van Jérémy Doku. België kreeg meteen een klap te verduren, die hen een hele wedstrijd parten heeft gespeeld. Kansen creëren lukte wel nog, maar die laatste beslissende pass of actie, kwam er telkens nét niet. 

Afgekeurde goals

Toch was het niet alleen maar kommer en kwel, want Romelu Lukaku heeft effectief de netten nog twee maal doen trillen, maar daar stak de VAR evenveel keer een stokje voor. Zijn eerste goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel, maar de tweede goal… daar was toch heel wat discussie over. De handsbal van assistgever Lois Openda was wel héél licht en echt voordeel haalde hij er niet uit. Moest deze goal dan afgekeurd worden? Wij vinden van niet, maar de VAR vond helaas van wel.

Roemenië verrast 

Roemenië verbaasde dan weer vriend en vijand door Oekraïne een 0-3 pandoering aan te smeren. Oekraïne voetbalde geen kans bij elkaar, terwijl Nicolae Stanciu, Razvan Marin en Denis Dragus vlotjes de weg naar doel vonden. 

De grote vraag is nu natuurlijk of Roemenië plots één van de meest onderschatte teams is of had vooral Oekraïne een vreselijke offday? Wij durven eerder op dat laatste gokken. De prestaties van de Oekraïense sterkhouders waren echt ondermaats en Roemenië blijft toch ‘maar’ een team op de 47e plaats op de FIFA wereldlijst.

Voorspelling België - Roemenië

We hebben onze Rode Duivels op het afgelopen WK al eens zien afgaan in de poulefase, maar de kaarten liggen op dit moment toch wel wat anders. België speelde geen barslechte wedstrijd tegen Slovakije en ookal werden ze afgekeurd, ze hebben wel twee keer kunnen scoren.

Bovendien zou ook Yannick Carrasco niet meer als interim linksachter moeten spelen, gezien Maxim De Cuyper of Arthur Theate die positie waarschijnlijk zal innemen tegen Roemenië. Tot slot is na de eerste speeldag ook gebleken dat met nog één of twee veranderingen in de basiself de ploeg echt wel stukken beter kan presteren. 

Wij verwachten daarom dat de Rode Duivels de confrontatie tegen Roemenië zullen winnen.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster!