Voorbeschouwing: vriendschappelijk duel Engeland - België

Zoals verwacht voert Domenico Tedesco heel wat wissels door ten opzichte van het gelijkspel tegen Ierland. Dat moest ook wel, want tegen de groenhemden waren er heel wat titularissen niet bij door blessure of kregen belangrijke pionnen rust. Het lijkt erop dat Tedesco zijn mannen opnieuw in een 4-3-3 opstelling laat spelen.

Basisopstelling België

Matz Sels stopte tegen de Ieren een penalty en wordt daarvoor beloond met een nieuwe basisplek. Casteels moest geblesseerd afhaken, dus Kaminski en Bodart zitten op de bank. Achterin zien we drie nieuwe namen met Debast, Vertonghen en Theate die Faes, De Winter en Deman komen vervangen. Castagne start opnieuw op zijn rechterflank in de verdediging. Ook in het middenveld blijft er maar één speler in de basis staan die ook tegen Ierland startte. Youri Tielemans behoudt zijn plek, maar Vranckx en Vermeeren moeten deze afgeven aan Onana en Mangala. Doku vervangt Bakayoko op de rechtervleugel met Trossard op links. In de spits is Lukaku terug van een blessure, waardoor Openda naar de bank wordt verwezen.

Basisopstelling Engeland

We bekijken ook heel snel de basiself van Engeland. Daar start Pickford in doel, met voor hem Dunk en Stones. Chilwell en Konsa bezetten de defensieve flanken. De twee controlerende middenvelders zijn kapitein Declan Rice en de 18-jarige Kobbie Mainoo die zijn basisdebuut mag maken. Op de flanken vinden we Foden en Bowen met Bellingham achter de spits. Die spits is Brentford-ster Ivan Toney.

Het belooft een leuke en spannende wedstrijd te worden. Benieuwd naar de vorige confrontaties tussen deze twee landen? Klik hier