Voorbeschouwing: Plaatst Oranje zich voor de EK finale tegen Engeland?

Woensdagavond strijden Nederland en Engeland om de laatste finaleplek op het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland. Zij starten om 21u00 aan hun wedstrijd in BVB Stadion van Borussia Dortmund. De winnaar neemt het op tegen de beste in het duel Spanje – Frankrijk.

Wil je zelf een online sportweddenschap afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Nederland herpakt zich

Nederland werd voor het toernooi gezien als één van de outsiders, maar ondertussen staan ze wel mooi in de halve finale van het EK 2024. Nochtans kwamen ze eerder twijfelachtig uit de poulefase met een 2-3 verlies tegen Oostenrijk, een 0-0 tegen Frankrijk en ‘slechts’ een 1-2 overwinning tegen Polen.

In de wedstrijden daarop kregen we echter een heel ander en vooral strijdvaardig Nederland te zien.  In de achtste finale maakte Roemenië geen schijn van kans in een 0-3 overwinning. In de kwartfinale volgde dan de spannende clash met Turkije, maar ook die wedstrijd wist Oranje naar zich toe te trekken met een 2-1 overwinning.

Nederland scoort dus maar liefst 5 keer in haar laatste 2 wedstrijden, dat is 1 goal meer dan in de hele de poulefase.

Engeland stelt teleur

Engeland begon met een goed gevoel aan dit toernooi. Ze wonnen namelijk hun openingswedstrijd tegen Servië met 0-1. Sindsdien loopt het echter iets minder. De Engelsen konden namelijk geen enkele wedstrijd meer winnen in de reguliere speeltijd.

0-0 tegen Denemarken, 0-0 tegen Slovenië, 1-1 tegen Slovakije en 1-1 tegen Zwitserland. Ploegen waar een topfavoriet voor de eindwinst normaalgezien toch minstens enkele wedstrijden had tegen moeten winnen. Tegen Slovakije klaarde Engeland wel nog de klus in de verlengingen via Harry Kane. Tegen Zwitserland was het echt wel pompen of verzuipen.

Het mag duidelijk zijn dat Engeland te kort komt in dit toernooi, al zijn ze wel op kousenvoeten tot in de halve finales geraakt, dan moet je hen dan natuurlijk ook weer geven.

Hoe vaak won Nederland van Engeland?

In de 22 erkende interlands tussen Nederland en Engeland heeft Oranje 7 keer gewonnen, Engeland 6 keer en eindigden er 9 ontmoetingen in een gelijkspel. Nederland scoorde 29 doelpunten en kreeg er 31 tegen.

In hun laatste vijf onderlinge confrontaties is Nederland slechts één keer verslagen door Engeland, in 2018 (0-1). Verder was Oranje drie keer (2-3, 1-2 en 3-1) te sterk voor de Engelsen en speelde het één keer gelijk (2-2, in 2009).

Voorspelling Nederland – Engeland

Engeland heeft voorlopig nog niet veel getoond, of het zou karakter moeten zijn. Tegen Zwitserland moesten ze alles uit de kast halen, maar uiteindelijk hebben de Three Lions dat ook wel gedaan. Met Nederland krijgen ze echter de moeilijkste tegenstander tot nu voorgeschoteld.

Oranje liet zich vooral in de achtste finales en in de kwartfinale sterk opmerken. Tegen de Turken toonden ze zich veerkrachtig door in een moeilijke wedstrijd een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning.

Wij verwachten daarom dat Nederland zal doorstoten naar de finale. Terwijl beide ploegen hun eigen zwaktes en sterktes hebben, denken we dat Oranje vooral mentaal een streepje voor heeft. Ronald Koeman heeft zijn team op scherp gekregen, terwijl we dat van Gareth Southgate toch niet helemaal kunnen zeggen.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijd Spanje - Frankrijk.