Voorbeschouwing: kan Spanje toernooifavoriet Frankrijk uitschakelen?

In de eerste halve finale op het Europees kampioenschap 2024 nemen Spanje en Frankrijk het tegen elkaar op. De twee Europese grootmachten zullen dinsdagavond om 21u00 aftrappen in de Allianz Arena in München. De winnaar neemt het in de grote finale op tegen Nederland of Engeland.

Wil je zelf een online sportweddenschap afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Spanje

Vooraf werden Engeland en Frankrijk getipt als de grote favorieten om zich tot Europees kampioen van 2024 te kronen. Beide ploegen zijn ondertussen ook tot in de halve finales geraakt, maar dat deden ze allesbehalve met overtuiging. De favorieten hadden vooral erg veel geluk en brachten niet het mooie voetbal van die andere halvefinalisten Spanje en Nederland.

Frankrijk in slechte vorm

Vooral Frankrijk lijkt sinds hun verloren finale op het afgelopen wereldkampioenschap steeds inspiratielozer te gaan voetballen, dat werd vooral in de poulefase pijnlijk duidelijk. Tegen Oostenrijk wonnen ze nog met 0-1, maar daarna volgden een 0-0 gelijkspel tegen Nederland en een 1-1 gelijkspel tegen Polen. Frankrijk eindigde slechts tweede in haar poule met 5 punten.

Ook tegen de Rode Duivels hadden ze hulp nodig van Jan Vertonghen, die helemaal in het slot van de wedstrijd voor een ongelukkige own goal zorgde. Het is niet zo dat de Belgen echt een overwinning verdienden, maar datzelfde kon zeker en vast ook van Frankrijk gezegd worden. Een 0-0 eindstand had logischer geweest en in de verlengingen of penalty’s weet je nooit wat er gebeurt.

Les Bleus hebben zelf nog niet gescoord

Dat was het geval tegen Portugal. Frankrijk kon alweer niet scoren en had penalty’s nodig om uiteindelijk door te stoten naar de halve finales. Dat maakt dat Les Bleus slechts 3 keer een doelpunt konden maken, waarvan 2 own goals en een penalty. Frankrijk zit dus in de halve finale van het EK zonder ook maar 1 veldgoal te scoren.

Een Spaanse wervelwind

Dan is Spanje op dit moment toch heel wat beter bezig aan dit toernooi. Zij scoren namelijk aan de lopende band met maar liefst 10 (!) doelpunten in 5 wedstrijden. Ze hadden geen enkele moeite met hun poule waarin ze vlot wonnen van Kroatië, Italië en Albanië. Ook in de achtste finales geraakten ze probleemloos voorbij Georgië met 4-1.

De wedstrijd tegen Duitsland was echter een ander paar mouwen. Die Mannschaft speelde in eigen land én toonde eerder al dat ze in een goede vorm zaten. De Spanjaarden lieten dan weer zien dat ze nooit opgeven en scoorden via Mikel Merino in de 119e minuut. Een doelpunt dat hen een serieuze mentale boost zal geven tegen Frankrijk.

Voorspelling Spanje - Frankrijk

Wij verwachten daarom een overwinning van Spanje. Luis de la Fuente zal opnieuw een perfect tactisch plan klaar hebben, terwijl Didier Deschamps de puzzel nog steeds niet gelegd heeft en vooral moet hopen dat zijn sterspeler Kylian Mbappé nog juist op tijd zijn goede vorm terug kan vinden. Spanje is de grote favoriet en twijfelen er niet aan dat ze ook in deze halve finale hun rol zullen waarmaken.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijd Nederland - Engeland.