OEI! Frank Raes NIET tevreden met de stand van zaken: "Club Brugge is GEEN grote kampioen!"

Frank Raes, al decennia lang commentator en vroegere host van Extra Time, liet in een interview met de HUMO zijn licht schijnen over het voorbije seizoen en over de nieuwe landskampioen. Club Brugge pakte namelijk voor de derde keer op rij de titel, maar daar was niet iedereen even tevreden mee. Veel mensen vonden Club Brugge een zwakke kampioen, en daar kan Frank Raes zich wel in vinden. 

Frank Raes over Club Brugge

"Voor mij is Club Brugge geen grote kampioen. Het is de rijkste club met op papier de beste kern – dan zou het allemaal toch met wat meer schittering mogen. Er wordt ook nauwelijks nog gepraat over de mislukte transferzomer van vorig jaar, terwijl ik dat toch merkwaardig blijf vinden: Club heeft toen gulzig ingekocht, maar geen enkele van die transfers heeft de ploeg echt sterker gemaakt. Kamal Sowah, Wesley Moraes, José Izquierdo, Owen Otasowie (die hard werkt aan zijn fysiek), Faitout Maouassa, Ruben Providence… Qua mislukte transfers is dat toch een indrukwekkend bilan. De wintertransfers – Tajon Buchanan, Andreas Skov Olsen – rendeerden wel, maar toch: een superseizoen is het niet geweest", vertelde hij in het interview. 

frank raes kampioen club brugge mignolet

Frank Raes over Simon Mignolet

"Ik vond Simon Mignolet heel sterk – over het hele seizoen, en zeker in de play-offs. Maar dat zegt wel iets, hè, als je keeper je de titel moet bezorgen. Het sprankelende, aanvallende voetbal waar Nederlandse trainers altijd mee geassocieerd worden, heb ik onder Alfred Schreuder niet gezien", voegde hij eraan toe. 

frank raes club brugge schreuder

Wie is Frank Raes?

Frank Raes werd geboren op 4 maart 1954 te Brasschaat. Tot en met 28 december 2021 was hij de vaste presentator van Extra Time op Canvas. In het verleden heeft hij ook voor de radio gewerkt en presenteerde hij tal van televisieprogramma's zoals Sportweekend. 

Hoe oud is Frank Raes? 

Frank Raes werd in maart 2022 66 jaar.  

Wat heeft Frank Raes gestudeerd? 

In 1978 studeerde Frank Raes af als licentiaat in de Germaanse filologie. 

Heeft Frank Raes zelf gevoetbald? 

Ja, hij was zelfs een zeer goede voetballer. Bij zijn favoriete club Beerschot schopte hij het tot de beloften of reserves, zoals ze het noemden in die tijd. 

Hoe begon Frank Raes bij de VRT? 

Na zijn licentiaat solliciteerde hij meteen voor een plekje bij de BRT-radiosportredactie van Jan Wauters. Daar begon hij in 1980 zijn carrière bij Radio 1. 

Wat is de favoriete voetbalploeg van Frank Raes? 

Zonder twijfel is dat Beerschot. Frank Raes heeft er zelf nog gevoetbald en is nog altijd groot fan van de club uit Antwerpen. 

Welke jobs heeft Frank Raes allemaal uitgeoefend? 

Frank Raes was en is nog altijd een manusje-van-alles. Zo was hij presentator, commentator, reportagemaker en eindredacteur. Hij groeide uit tot een vaste waarde binnen de sportjournalistiek in België. 

Welke programma's heeft Frank Raes gepresenteerd? 

In 1988 maakte Frank Raes de overstap naar de tv-sportredactie en daar presenteerde hij tal van programma's: Sport op Zaterdag, Sportmiddag, Sport Extra, Niet te Wissen en Sportweekend. Uiteraard is hij ook zeer bekend geworden door twaalf jaar lang Extra Time te presenteren. 

Hoeveel WK's en EK's heeft Frank Raes meegemaakt? 

Als live-commentator maakte Frank Raes maar liefst acht WK's, vier EK's en vier Olympische Spelen mee. 

Wanneer ging Frank Raes op pensioen? 

Eigenlijk ging hij in 2019 al op pensioen, maar toen bleef hij nog al zijn functies uitoefenen op zelfstandige basis. Zo was hij in de zomer van 2021 nog invaller voor de sportrubriek in Het Journaal en voor Sportweekend. Uiteindelijk verliet hij eind 2021 definitief de VRT

Geeft Frank Raes nog commentaar? 

Zelfs nadat hij gestopt is bij de VRT is Frank Raes nog steeds actief. Tegenwoordig is hij commentator voor Eleven Sports. Daar doet hij vooral wedstrijden van de Jupiler Pro League. 

Schreef Frank Raes een boek? 

Frank Raes schreef in totaal maar liefst zes boeken. De bekendste zijn de biografie Ik, Rik Coppens en Een hart voor voetbal. 

Is Frank Raes nog samen met Cath Luyten? 

In 2004 trouwde Frank Raes voor een tweede keer, dit keer met Cath Luyten, maar dat huwelijk liep spaak in 2018. Samen hebben ze een zoon (Bill) van veertien jaar. Cath Luyten is 23 jaar jonger dan Frank Raes en is vooral bekend als televisiepresentatrice. Zij heeft ondertussen al een andere vriend. 
De twee gingen in vriendschap uit elkaar. In De Standard kwam het seksleven van Cath Luyten aan bod en daar had ze nogal een opvallende mening over: "Seks is ontzettend belangrijk in het leven. Een week zonder en ik word chagrijnig. Volgens mij is het wetenschappelijk bewezen dat te weinig seks nefast is voor je gezondheid. Logisch, want vrijen maakt je niet alleen fysiek losser, ook mentaal bevrijdt het je even van alle zorgen. Ik word er gelukkig van." 

Heeft Frank Raes kinderen? 

Frank Raes heeft in totaal vier kinderen. Zoals gezegd met Cath Luyten heeft hij één zoon, maar daarnaast heeft hij nog drie oudere zonen uit een vorige relatie. 

Heeft Frank Raes een broer? 

Frank Raes is de broer van Jan Raes. Hij is vooral bekend als musicus en was vroeger algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. 

Heeft Frank Raes hobby's? 

Frank Raes is een fervent amateur-fotograaf en dat is ook te zien op zijn social media. Op zijn Instagramaccount post hij geregeld heerlijke foto's, meestal van de natuur, waaruit blijkt dat hij een zeer goed fotograaf is. Hij heeft bijna 14.000 volgers op zijn Instagramaccount

Negatieve commentaar op Twitter

Ondanks de jarenlang ervaring en de geweldige voetbalkennis die Frank Raes heeft, zijn er op Twitter toch steeds zeer veel negatieve reacties te lezen. 

Je zal maar eens als vluchteling uit Oekraïne de commentaar van Frank Raes op @ElevenSportsBEn horen 🙄 #clugnk

— Luk 🇺🇦 (@Chief_Social) March 20, 2022

Frank Raes met een nieuw eufemisme voor een kutwedstrijd : een merkwaardige wedstrijd. #clugnk

— Peg (@pegskefb) March 20, 2022

Frank Raes en Gert Verheyen.... Na De Bilde de twee ergste die er zijn. Zal weer heel neutraal worden (Verheyen) en vlot verlopen zonder een foute uitspraak elke minuut (Raes)

— J 🧢 🇺🇦 (@JEDPBK) March 20, 2022

Dan heb jij toch duidelijk de afleveringen met @FrankRaes gemist. 😂😂😂

— Tieu Peeters (@TieuPeeters) March 15, 2022

Misschien moet Frank Raes meer naar het spel kijken, ipv Kompany te zoeken in stadion 🙄#andkvo

— Michel ⚫💙 (@OlislagerMichel) March 6, 2022

Youtube 

Hieronder zie je een aflevering van Sport op Zaterdag die gepresenteerd werd door Frank Raes. 

betFIRST

Voetbalflitsen is trots aan te kondigen dat het een partnership heeft met bookmaker betFIRST. betFIRST is naam en faam aan het maken in België en dat is niet zonder reden. In volgend artikel geven wij jou 10 redenen waarom jij je moet registreren bij betFIRST en wat hen onderscheidt van de andere bookmakers in België!

1. Ongezien veel sportweddenschappen

betFIRST biedt meer dan 25.000 sportevenementen per maand aan. Wat je passie ook is; of het nu voetbal, tennis, basketbal of een andere sport is, bij betFIRST vind je gegarandeerd waar je naar op zoek bent. Voetbalweddenschappen zijn uiteraard enorm sterk vertegenwoordigd.

2. Hoogste odds

betFIRST kan met trots aankondigen dat het de hoogste odds van België aanbiedt. Bij geen enkele bookmaker in ons land zal je hogere noteringen vinden. Hogere noteringen, wil zeggen: meer winst!

3. Combo+

De Combo+ van betFIRST zal je een pak geld opleveren. Het systeem is eenvoudig: hoe meer weddenschappen met een minimumnotering van 1.25 je selecteert in je combi-weddenschap, hoe meer je wint. Zo wordt je winst met 50% (!) verdubbeld bij het selecteren van 15 weddenschappen.

combo+ betfirst

4. Snelste app

betFIRST is het go-to platform voor spelers die de snelste app voor betting willen. De app kan je installeren in de Apple Store of in de Google Play Store en is supersnel. Zo kan je perfect vanop je mobiel sportweddenschappen plaatsen.

5. Real-time statistieken

Bij betFIRST kan je de concurrentie voorblijven met uitgebreide real-time statistieken binnen handbereik. Je mist bovendien geen moment dankzij hun live match tracker en push-notificaties.

6. Bet Assist

Bet Assist is een krachtige functie van betFIRST die je geavanceerde data geeft over een scala aan weddenschap soorten. Door op de 'Bet Asssist' knop naast de marktnaam te klikken, krijg je toegang tot premium statistieken die je helpen de juiste keuze te maken.

bet assist betfirst

7. First in Fast

'First in Fast' is de slagzin van betFIRST en die is niet gestolen. De bookmaker biedt namelijk de snelste payouts aan. betFIRST is de eerste in België die directe uitbetalingen aanbiedt; je bent slechts één klik verwijderd van het ontvangen van je geld in plaats van minuten, uren of dagen bij andere bookmakers. Als jij winst maakt, kan jij die meteen laten uitbetalen als je dat wenst!

8. betFIRST TV

betFIRST TV is gratis voor alle leden die een account bezitten en minstens €5 op hun account hebben staan of in de laatste 48u een weddenschap hebben geplaatst. Je kunt er live topsport in hoge kwaliteit bekijken en terwijl de laatste resultaten van de live-weddenschappen in het oog houden. Zo kan je alle wedstrijden uit La Liga, La Ligue 1, Serie A, FA Cup en de Bundesliga bekijken zonder betalend TV-abonnement.

9. 100% betrouwbare website

De website van betFIRST is 100% betrouwbaar en wordt voortdurend gecontroleerd op vlak van veiligheid. Je kan geld storten én afhalen op een veilige manier, waar je wilt en wanneer je wilt. Je kan je bovendien inloggen of registreren via Itsme® en daarmee is betFIRST de eerste bookmaker in België die dit mogelijk maakt.

10. Cash Out

Wil jij op safe spelen en een deel van jouw inzet/winst laten uitbetalen nog voor de wedstrijd afgelopen is, dan is dit uiteraard mogelijk bij betFIRST. In slechts één muisklik en op elk gewenst moment, wordt je winst verzekerd en je verlies beperkt door een weddenschap voor het einde van de wedstrijd af te sluiten. De 'Gedeeltelijke Cash Out' biedt je zelfs de mogelijkheid om een deel van je winst te ontvangen voor het einde van de match. Het overige blijft als inzet actief voor de wedstrijd. Uniek in België!

cash out betfirst

Registreren bij betFIRST

Ben jij na het lezen van deze 10 redenen helemaal overtuigd van betFIRST, het referentiepunt voor sportweddenschappen in België? Aarzel dan niet en sluit je nu aan bij betFIRST! Opgelet: speel verantwoord en enkel bij de leeftijd van +18.

⇒ Via deze link kan je jou registreren bij betFIRST!

betFIRST registratie

Net binnen
Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.