WOW! Dit trof de politie aan in de villa van Mogi Bayat

Woensdag 10 oktober viel de politie binnen in de immense villa van Mogi Bayat. Er werd héél wat buit gemaakt, dat maakte Het Laatste Nieuws zaterdag bekend.

Als eerste komen ze Mariia en Heorheta tegen. Roemeense vrouwen van 52 en 56 jaar. De speurders vonden de twee in een eigen slaapkamer met badkamer. Ze moeten al veel langer in 'Villa Mogi' verblijven, afgaande op hun tandenborstels en de stapel kleren in de kamers.

In een verborgen ruimte staan meerdere wandkasten met daarin tientallen dozen van exclusieve polshorloges. Opvallend: ze zijn allemaal leeg. Meer dan 130 tellen ze er. Allemaal van exclusieve én zeer dure merken als Patek Philippe, Rolex en Cartier.

Kluis

Tegenover de wasmachine vinden ze een grote afgesloten kluis. Opnieuw: veel dozen van Rolex en Patek Philippe. De meeste zijn leeg. Er liggen ook wel drie Rolexen, één peperduur horloge van Patek Philippe en ook nog één van het Zwitserse luxemerk Favre-Leuba.

Verder ook nog pennen van Rolex en Montblanc. En drie facturen van een Brusselse juwelier voor evenveel horloges van Patek Philippe. De goedkoopste kost iets meer dan 40.000 euro, de duurste bijna 70.000 euro. Ook dat gaat het boekje in als mogelijk bewijsmateriaal. Net als de 7.500 euro aan bankbiljetten die ze vinden in de handtas van mevrouw Bayat.

Voetbaldocumenten

In de slaapkamers verzamelen de speurders naast nog meer exclusieve polshorloges ook stapels met documenten waarop namen staan zoals Sporting Charleroi, Anderlecht, Genk, Standard, KV Kortrijk, Lokeren en FC Lens. Ook mappen met namen van spelers, onder anderen Massimo Bruno, Vandenborre en Perbet.

Volgens gerechtelijke bronnen stonden er op de dag van de inval bij Bayat zeven auto's thuis: een Porsche 911 Targa 4GTS, drie zware Mercedessen, een Jaguar F-type, een oldtimer-Porsche en - jawel - een Smart Cabrio. In zeker één van die auto's zouden de speurders nog Delhaize-tassen hebben gevonden met spelersprofielen en voetbaldocumenten.