Genk-fans schuiven reden voor 1-0 nederlaag allemaal op één man: "Wat een clown weer!"

Sclessin kookte in de aanloop naar het duel met Racing Genk op zaterdagavond. De thuisploeg wilde de 6-0 nederlaag tegen Antwerp doorspoelen met een goed resultaat tegen de Limburgers, terwijl de bezoekers wilden profiteren van het gelijkspel van RAFC op vrijdagavond om wat veiliger in de top zes te staan. Het beloofde een vurige wedstrijd te worden op het scherpst van de snede.

De Cremer in #STAGNK

In de eerste helft was het vooral Standard dat aan kansen kwam. Het balbezit lag bij de bezoekers, maar die konden er weinig mee doen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld en kwam de ex-club van Wesley Sonck steeds meer in de wedstrijd. Het creëerde enkele goeie kansen, de grootste was voor Patrik Hrosovsky die zijn schot geblokt zag. Tien minuten voordien had Hayao Kawabe Standard echter op voorsprong geknald met een prachtige volley. Naar het einde toe werden de duels steeds harder en kwam er ook steeds meer druk op de ref en VAR. Volgens de Genk-fans zijn zij verantwoordelijk voor de verloren drie punten. Er werden op X heel wat fases aangehaald waar de scheidsrechter, Wesli De Cremer, 'in het voordeel van de rouches' floot, althans dat vinden de fans van Genk. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties: