Fans VERZOT op ex-Genk-speler na openingsgoal in EK-kwalificatiematch: "Van een andere planeet"

Denemarken kon zich vrijdagavond plaatsen voor het EK als het won van rechtstreekse rivaal Slovenië. De Denen wonnen in eigen huis met 2-1 en beide goals van de thuisploeg hadden een Belgisch tintje. Zo tikte ex-Genk-verdediger Joakim Maehle aan de tweede paal het openngsdoelpunt binnen, terwijl Anderlecht-middenvelder Thomas Delaney het doelpunt van de kwalificatie lukte in de twede helft. Maehle, die 105 wedstrijden voor Racing Genk speelde, verdient tegenwoordig zijn brood bij Wolfsburg in de Bundesliga. De fans waren lovend over hem:

Joakim Maehle vs Slovenië

"Mæhle was samen met Poulsen de beste man op het veld"

"Mæhle, Wind en Vestergaard zitten op een heel andere planeet in het nationale team, heel andere motivatie als ze daar spelen..."

"Mooie eerste helft van Denemarken. Slovenië heeft alleen de vrije trap gehad. Mæhle heeft zijn beste helft sinds lange tijd gespeeld en hij is erg belangrijk voor het spel van Denemarken."

 "Denemarken speelt goed vandaag! Mæhle geeft mij flashbacks naar het jaar 2021/2022"

"Knappe assist van Victor Kristiansen en klassegoal van Maehle"

"We zien er goed uit vandaag. Vestergaard lijkt een starter achterin en VK op de linkerflank + Joakim Mæhle op de rechterflank zijn echt sterk."

"Maehle scoort vijf goals ieder keer hij voor Denemarken speelt maar Kovic laat hem niet aanvallen"

Joakim Maehle vs San Marino

Maehle stond eerder in de EK-campagne ook aan de aftrap tegen voetbaldwerg San Marino. Denemarken won dan wel met 1-2, toch verlieten de Denen het veld met het schaamrood op de wangen. San Marino staat namelijk allerlaatste op de wereldranglijst van FIFA en slaagde er zelfs in om hun eerste goal te scoren in een jaar tijd. Om je een idee te geven: landen zoals Guam, Nieuw-Caledonië en de Turks-en Caicoseilanden hebben meer punten op de ranglijst dan San Marino.

Joakom Maehle speelde zo goed als de hele wedstrijd in de verdediging, maar maakte volgens de Deense fans toen geen goede beurt. Als je weet dat San Marino zijn eerste doelpunt in een jaar tijd kon maken, hoeft het niet te verbazen dat de verdediging op de korrel wordt genomen. Ook Maehle kreeg heel wat negatieve reacties over zich heen.

"Zorg dat je van Mæhle en Kjær afkomt voordat ze je de overwinning kosten..."

"Wanneer speelde Maehle voor het laatst goed?"

"Heeft Maehle vandaag al een duel gewonnen?"

"Hoe Mæhle en Kjær een 7de rangsspeler niet kunnen opvangen, zegt alles over deze wedstrijd"

"Haal Maehle uit de opstelling!"

"Veel belangrijke spelers die over hun hoogtepunt heen zijn. Kjaer, Eriksen en Højberg. Dat in combinatie met de mindere vorm van Damsinho, Mæhle en anderen.​"

"Hoelang is het geleden dat Maehle goed heeft gespeeld voor ons land?"

Ook interessant