Antwerp-man eerder kop van jut in Champions League, nu kwalificatie voor EK met 'kneusje'

Het clubvoetbal zit de komende dagen even in de figuurlijke frigo en dus kijkt de voetbalwereld naar het internationlel voetbal. Vrijdagavond stonden er al enkele interlands op het programma, vooral met het oog op kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in Duitsland van volgend jaar. En dan is het altijd interessant om te zien hoe spelers uit de Jupiler Pro League voor de dag komen.Zo plaatsten Hongarije en Slowakije zich donderdag al voor het EK van volgende zomer, vandaag was het de beurt aan Albanië. Het Oost-Europese land is in de voetbalwereld toch een kneusje, maar speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen Moldavië, genoeg voor de kwalificatie. Bij de Albanezen speelt onder meer Antwerp-aanvaller Arbnor Muja.

Arbnor Muja vs Moldavië

De 24-jarige Muja miste enkele weken geleden in de Champions League in het Drakenstadion tegen Porto een opgelegde kans, waar vele Antwerp-fans kwaad om waren. Vrijdag tegen Moldavië viel de aanvaller pas in de 92ste minuut in. Daarvoor had hij zijn ploegmaat Sokol Cikalleshi ('25) met een penalty de score zien openen, de Moldaviërs konden pas laat tegenscoren via Vladyslav Baboglo (87'). In de stand in groep E is Albanië niet meer bij te halen door Polen, Moldavië of Tsjechië. Voor het nummer 62 op de FIFA ranking is het nog meer de tweede keer dat het zich kan kwalificeren voor de Europese eindronde. De laatste keer was in 2016 in Frankrijk. 

Arbnor Muja vs Tsjechië

Tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Tsjechië mocht Muja vlak na rust al invallen en deed even voor tijd zelfs de netten trillen. De goal werd echter afgekeurd, wegens (nipt) buitenspel. Geen erg, want Albanië pakte uit met een 3-0 stuntzege tegen de Tsjechen. Muja scoorde punten bij zijn landgenoten.

"Arbnor Muja bracht vlinders in mijn buik."

"Wat zijn deze lijnen??? Muja verdiende die goal."

"Muja, tranen in mijn ogen."

"Muja's goal werd afgekeurd, maar moge God hem zegenen."

"Arbnor Muja, je hebt mijn avond gemaakt."

"Arbnor Muja, 4 f*cking 0."

Bekijk hier het doelpunt van de kwalificatie voor de Albanezen: