Gezakt uit de JPL, nu HELD bij kneusjesland met goal op de Gold Cup: "Hoe goed speelt hij?" (VIDEO)

Het voetbalseizoen 2022-2023 was er ééntje om snel te vergeten voor KV Oostende. De Kustboys kenden een bijzonder matig seizoen en slaagden er niet in om de degradatie naar de Challenger Pro League te vermijden. Daar hopen ze wel snel weg te raken, als je de uitslagen in hun voorbereiding bekijkt. Eén van de weinige lichtpuntjes van vorig seizoen, was Thierry Ambrose. De spits kan aardig voetballen en dat weten ze inmiddels ook in centraal-Amerika. Ambrose is momenteel actief op de Gold Cup, met zijn land Guadeloupe. En dat hebben ze geweten.

Thierry Ambrose Guadeloupe

Guadeloupe moest het op de Gold Cup (vergelijkbaar met een EK in Europa) opnemen tegen Canada. En hij liet zich allerminst onbetuigd: in minuut 23 rolde hij de Canadese defensie op en trapte hij lekker binnen. Canada ging erop en erover, maar in het slot werd het nog 2-2 na een knappe actie van alweer Ambrose. De spits van KVO won zo een punt voor zijn land én werd verkozen tot man van de match.

"Wie is die dodelijke spits van Guadeloupe, Thierry Ambrose?"

"Ik vind Thierry Ambrose een interessante speler voor Club America."

"Ik herinner met nog dat Thierry Ambrose een opkomend talent was voor Man City, nu scoort hij goals tegen Canada op de Gold Cup."

"Ik wist dat Thierry Ambrose talent had, maar hij is dé man!"

"In de eerste helft werden we kapot gespeeld door Thierry Ambrose."

"Thierry Ambrose is een goeie speler. Ik wil hem voor mijn team in de Liga MX."

"Hoe goed speelt Thierry Ambrose?"

Bekijk hieronder zijn knappe goal: