Wie is Julie Biesmans, verdediger van de Red Flames en kanshebber op de Gouden Schoen?

Woensdag 25 januari staat zo goed als volledig in het teken van het Gala van de Gouden Schoen. Een avond waarin spelers, speelster en trainers worden gelauwerd voor hun fantastisch jaar 2022. Er zullen dus opnieuw heel wat mensen in de prijzen vallen. Sinds 2016 wordt er ook een Gouden Schoen voor de vrouwen uitgereikt en dat zal dit jaar niet anders zijn. Eén van de kanshebsters is Julie Biesmans. Leer haar hier wat beter kennen.

Wie is Julie Biesmans kanshebster Gouden Schoen?

Ook in de vrouwelijke voetbalwereld zal de spanning stilaan oplopen, want velen vragen zich af wie dit jaar de Gouden Schoen in de wacht zal slepen. Ook op de shortlist: Julie Biesmans. Biesmans is een 28-jarige verdediger die uitkomt voor PSV Eindhoven, waar ze uitgroeide tot een vaste waarde. Eerder speelde ze ook al voor Standard - waarmee ze zeven keer op rij de landstitel veroverde - en Bristol City. 

Julie Biesmans Red Flames en diploma

Sinds jaar en dag behoort Biesmans ook tot de selectie van de Red Flames. Biesmans staat gekend als iemand die zeer stevig in duel gaat en naast de verdediging, ook op het middenveld kan geposteerd worden. Dat deed ze eerder al voor de Red Flames. Biesmans heeft ondertussen al meer dan 100 caps op haar naam staan en is een van de meest ervaren Flames. Mooie cijfers zijn dat! Biesmans heeft naast haar voetbalcarrière ook een masterdiploma in het onderwijs op zak.