Cijfers bewijzen het: KF Laçi is een echt kneusje, op alle vlakken doet RSCA beter

RSC Anderlecht neemt het in de 3de voorronde van de Conference League op tegen een kneusje uit Albanië: KF Laçi. Voor quasi iedereen onbekend, dus daarom lichten wij de ploeg even voor jullie uit. We hebben ook de vergelijking gemaakt met Anderlecht omdat het verschil echt gigantisch is op zo goed als alle vlakken.

KF Laçi

KF Laçi heeft een totale marktwaarde van 3,90 miljoen euro. De kern van Anderlecht is 30 keer meer waard. De totale marktwaarde bedraagt tot op de dag van vandaag 90,20 miljoen euro. Ook qua stadioncapaciteit is er enorm verschil. Anderlecht speelt eerst uit. In het stadion van KF Laçi kunnen maximaal 2.300 mensen, maar dat aantal zullen ze volgende week niet halen. Het Lotto Park van Anderlecht kan zo'n 21.500 toeschouwers ontvangen.

Conference League

De andere cijfers spreken ook boekdelen. Anderlecht werd 34x kampioen in  België, terwijl KF Laçi dat geen enkele keer werd in een kleiner voetballand als Albanië. Ook in Europa stellen de Albazenen weinig voor. Verder dan de tweede kwalificatieronde in de Europa League raakten ze nog niet. Laçi heeft één international uit Albanië, Anderlecht heeft er minstens 12 uit de hele wereld. Of met andere woorden: RSC Anderlecht moet altijd met ruime cijfers winnen en zich vlot plaatsen voor de volgende ronde in de Conference League.

kf laçi

rsc anderlecht