Daarom kan niet Beerschot of OH Leuven, maar wel Westerlo stijgen naar de JPL

In een normaal seizoen zou ofwel Beerschot ofwel OH Leuven stijgen naaar de Jupiler Pro League. Zij werden beide periodekampioen en moesten de promotiefinale tegen elkaar spelen. Aangezien het volledige format op de wip staat, was er een voorstel om beide ploegen te laten promoveren. De vraag is of dat wel zal gebeuren.

Waasland-Beveren

Zo kwam vannacht aan het licht dat het voorstel van 16 ploegen en slechts één promovendus opnieuw op tafel ligt. Dat wil dus zeggen dat Waasland-Beveren zakt, OH Leuven en Beerschot hun finale moeten afwerken en de winnaar daarvan stijgt naar de Jupiler Pro League. Opvallend: indien die finale niet wordt gespeeld, zou Westerlo stijgen naar de hoogste klasse.

Westerlo

Waarom Westerlo? Wel, de Kemphanen eindigden tweede in het algemene klassement na Virton. Aangezien Virton geen licentie voor het profvoetbal, is Westerlo de eerste kandidaat om te stijgen indien Beerschot en OHL dat niet doen. De vraag is natuurlijk wat de twee anderen daarvan zullen vinden, aangezien zij periodekampioen werden en ze het promotieduel niet zelf in de hand hebben.. Zien we Bob Peeters volgend seizoen terug in de Jupiler Pro League.

Win een Anderlecht-shirt:

Volg ons nu ook op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

Volg ons nu ook op YouTube: