Kent u hem nog? Ex-middenvelder van Cercle Brugge kan hen nog een hoop geld opleveren

Cercle Brugge stapte naar de FIFA omdat het nog recht zou hebben op 800.000 euro van de transfer van hun ex-middenvelder William Carvalho van het Portugese Sporting CP naar het Spaanse Real Betis. Vroeger hadden Cercle en Sporting CP een samenwerkingsverband waarbij ze hun jonge talenten naar Brugge stuurde om hen te laten ontwikkelen zoals William Carvalho, Renato Neto, Nuno Reis. In de tijd had Cercle een contract onderhandeld waardoor het een doorverkoop recht had van 5% + bijkomende premies. In 2018 verhuisde Carvalho naar Spanje voor 16 miljoen euro wat Cercle nog 800.000 euro zou opleveren maar Sporting betwitste dat. 

Angola

William Carvalho werd geboren in Luanda, de hoofdstad van Angola. Al vroeg in zijn leven verhuisde hij met zijn hele familie naar Portugal. Daar begon hij te voetballen op straat en zo kwam hij via 2 andere ploegen terecht bij de Portugese topploeg Sporting CP. Daar zou hij vanaf zijn 13 jaar spelen tot bij de A-kern. Zijn eerste jaren bij het eerste elftal werd hij uitgeleend. Eerst een half jaar in Portugal aan CD Fátima en daarna een anderhalf jaar aan Cercle Brugge vanwege het samenwerkingsverband. In 52 wedstrijden voor Cercle wist hij 3 maal te scoren en gaf 3 assists. In zijn laatste seizoen raakte hij tot in bekerfinale met 'De Vereniging' maar verloor die van KRC Genk.

De ontbolstering

In het seizoen 2013/2014 volgde de ontbolstering van het jonge talent van Sporting CP. De nieuwe trainer Leonardo Jardim gaf de youngster veel vertrouwen en dat loonde! Carvalho groeide uit tot de motor op het middenveld bij 'Os Leões' (De Leeuwen). Hij werd vaker in verband gebracht met Europese toppers als Arsenal maar het kwam er nooit van. Uiteindelijk volgde in 2018 de overstap naar het Spaanse Real Betis. In 2016 won Carvalho het EK met Portugal na een 1-0 overwinning tegen thuisland Frankrijk en in 2019 won hij de eerste editie van de UEFA Nations League na een overwinnen tegen Nederland. 

Dit had ex-bestuurder S. Jaecques nog over W. Carvalho te zeggen: 

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube: