Wie is Axl Van Himbeeck, een 18-jarig Belgisch jeugdinternational van Beerschot?

Axl Van Himbeeck is een achttienjarige middenvelder van Beerschot V.A. De jonge Belg is tevens ook jeugdinternational van ons land en gaat een mooie toekomst tegemoet. Geleidelijk aan wordt hij ook gebracht bij de A-ploeg van Beerschot in de Challenger Pro League. Tijd om Axl Van Himbeeck wat beter te leren kennen...

Wie is Axl Van Himbeeck Beerschot?

Axl Van Himbeeck werd geboren op 8 maart 2005 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. Van Himbeeck speelt sinds medio 2019 bij Beerschot, maar kwam daarvoor uit voor respectievelijk KFC Kontich, KV Mechelen en KRC Genk. De Antwerpenaar maakte dus op 14-jarige leeftijd de overstap naar het Kiel en stroomde geleidelijk aan door tot de A-ploeg. "Axl is een tweevoetige middenvelder die heeft aangetoond over een goede techniek, spelintelligentie en de juiste mentaliteit te beschikken. Hij is een moderne middenvelder die spelintelligentie koppelt aan rust en vertrouwen. Hij heeft het potentieel om de komende jaren door te groeien", klinkt het bij zijn entourage. Van Himbeeck maakte zijn debuut voor Beerschot op 28 augustus 2022, toen viel hij 28 minuten voor tijd in tegen Lierse. Op 27 januari 2023 scoorde hij zijn eerste goal tegen Jong Genk (3-2 zege). Uiteraard stond hij er ook al enkele keren in de basis.

Axl Van Himbeeck Belgische U19

Van Himbeeck heeft bij Beerschot een marktwaarde van 350.000 euro en speelt er met het rugnummer 52. Daarnaast maakt hij ook deel uit van de Belgische U19. Onder bondscoach Wesley Sonck is hij er een belangrijke schakel. Zo begon hij als kapitein aan de match tegen Schotland (3-0 zege) en startte hij ook tegen Frankrijk (2-0 nederlaag). Tegen Tsjechië en Nederland mocht hij hij respectievelijk 22 en 18 minuten voor tijd invallen. Toch knap dat een jongen uit de Challenger Pro League het goed doet bij de Belgische U19. De kans is groot dat we hem ooit in de Jupiler Pro League aan het werk zien. Zij het met Beerschot, zij het met een andere ploeg.

Ook interessant