Anderlecht-fans werkelijk furieus na 'bekentenis' van Jonathan Lardot: "Zijn er vet mee!" (VIDEO)

De wedstrijdleiding speelde zondag een opvallende rol in de topper tussen Standard Luik en RSC Anderlecht. Niet in het minst Jonathan Lardot, die de wedstrijd op het veld in goede banen moest leiden. Er kwam echter veel kritiek op zijn prestatie, want zo zou hij volgens de RSCA-fans enkele keren 'geblunderd' hebben. Enerzijds om de 0-3 van paars-wit af te keuren, de 1-2 van Standard wel toe te kennen en geen penalty te fluiten op een 'fout' van Vanheusden op Dolberg. Jonathan Lardot gaf maandag tekst en uitleg bij de penaltyfase op Sclessin. En daar gaf hij toe dat hij Anderlecht een penalty zou gegeven hebben, moest hij live de beelden hebben kunnen bekijken. De RSCA-fans zijn hier natuurlijk niet mee opgezet...

Jonathan Lardot Under Review

Jonathan Lardot zei het volgende over de niet-gegeven penalty voor Anderlecht, na een 'fout' van Vanheusen op Dolberg in de zestien. "Ik heb een discussie gehad met Brian Riemer. Na de match kwam hij me opzoeken, zoals het protocol het toelaat, en hij vroeg me of ik de fase had gezien en of de VAR het contact had gecontroleerd. Tijdens de match was ik gefocust op de rechterkant van het veld, op de actie. Ik moest de spelers in de zestien dus negeren, want ik was gefocust op de lopende actie. Toen de bal voor doel werd gegeven, zag ik dat Kasper Dolberg op de grond lag. Ik vertelde de VAR dat die speler op de grond lag, en dat ze die fase moesten controleren. De VAR heeft die fase bekeken en heeft geoordeeld dat er geen tussenkomst nodig was. Ik heb de beelden uiteraard ook herbekeken en had eerlijk gezegd liever gezien dat de VAR me naar het scherm had geroepen voor een gemist incident, een fase die ik niet heb gezien en dus niet heb kunnen beoordelen op het veld. Zo zou ik mijn eigen mening kunnen vormen over die fase en beslissen of het penalty is."

Anderlecht-fans razend op Lardot

"Er zijn veel elementen die meespelen in de beoordeling van deze fase, want we zien dat ook Dolberg contact maakt met Vanheusden. Maar in mijn analyse zie ik de beweging van Dolberg, wat meer een beweging is om zich los te rukken dan een fout. Ik zie ook de houding van Vanheusden, die de fase en de bal negeert, die zich enkel op de aanvaller focust met zijn twee armen. Als ik de kans had gekregen om de beelden op het scherm te gaan bekijken, had ik een penalty gegeven en kreeg Vanheusden geel voor onsportief gedrag.", aldus Jonathan Lardot bij #UnderReview van Eleven Sports. Ook Peter Vandenbempt vond dat de wedstrijdleiding in de fout ging tijdens Standard-Anderlecht. Hoe dan ook, de Anderlecht-fans zijn 'not amused' met deze uitleg achteraf. 'We zijn er vet mee', klinkt het onder meer op sociale media, aangezien dit niets meer zal veranderen aan de uitslag. Lees even met ons mee:

De uitleg van Lardot bij Eleven Sports:

De kwade reacties van Anderlecht-fans:

Ook interessant