Nieuwe fusieclub op komt? Streekgenoten uit 1e Provinciale en 2e Nationale overwegen samensmelting

Naast de grote competities volgen wij bij Voetbalflitsen ook al het nieuws in het Belgisch amateurvoetbal op de voet. Zo is er een mogelijke fusie op komst tussen KVK Westhoek en Sassport Boezinge. In april staat een belangrijke vergadering gepland tussen beide ploegen over de nakende fusie. Het zou dus zomaar kunnen dat we binnen enkele weken een tweede voetbalfusie in de Westhoek hebben. 

Sassport Boezinge Eerste Provinciale

Sassport Boezinge draait een goed seizoen in Eerste Provinciale West-Vlaanderen. De ploeg maakt veel kans om te promoveren omdat Wevelgem geen licentie aanvroeg. De oranje-zwarte club werd opgericht in 1952. Als de mogelijke fusie er effectief komt, zal het Boezinge zijn die de jeugd behoudt. Het zou dus zomaar kunnen dat deze club volgend seizoen samensmelt met KVK Westhoek.

KVK Westhoek Tweede Nationale

KVK Westhoek staat momenteel voorlaatste in Tweede Nationale. Het is deze ploeg die toenadering zocht tot de buren van Sassport Boezinge. De ploeg uit Ieper werd opgericht in 1901 en speelt haar wedstrijden in het Crackstadion. Als het effectief tot een fusie zou komen, zou de fusieclub haar wedstrijden ook in dit stadion afwerken. Binnen een tweetal weken zullen we meer weten over de mogelijke fusie. Midden april staat er namelijk een belangrijke vergadering in de agenda van beide clubs.

Hieronder zie je de hoogtepunten van de wedstrijd tussen Lokeren-Temse en KVK Westhoek (3-1):

Ook interessant