Verheyen trekt aan alarmbel: "Zij kunnen niet mee in 1B. Eerder niveau van 1ste Amateur!"

Gert Verheyen was woensdagavond te gast in Extra Time, dat live te zien was op Sporza.be. Hij gaf zijn uitgebreide mening over de hervorming van het Belgische voetbal.

18 ploegen

"Ik vind dat er uitzonderlijk 2 clubs moeten promoveren. Dan heb je een competitie met 18 clubs, of 17 als Moeskroen geen licentie krijgt. Dat betekent dus 34 of 32 speeldagen en geen 40, zoals je met een seizoen met play-offs hebt. Dat is niet alleen makkelijker met het oog op het EK, maar dan hou je ook rekening met een eventuele opflakkering van het virus, waarbij de competitie misschien weer stilvalt.", aldus Verheyen.

Belofteteams

Hij had het ook over de hervorming in 1B. Daar zouden eventueel belofteteams van Club Brugge en Genk meedoen. Maar dat ziet Verheyen liever niet gebeuren. "1B is te zwaar voor hen. Als je alleen met jongens van 18 speelt, dan kun je daar niet mee. Dan onderschat je die competitie. Hun niveau is eerder dan van de 1e amateurklasse, de oude 3e klasse dus, en niet van 1B.", besluit Verheyen.

Volg ons nu ook op Instagram: 

Volg ons nu ook op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

Volg ons nu ook op YouTube:

Ook interessant