Croky Cup-match tijdens bloedstollende penaltyreeks stilgelegd na racistische opmerking

Afgelopen weekend werd de vierde ronde in de Beker van België afgewerkt. Niet alle uitslagen zijn reeds bekend, want de wedstrijd tussen Bambrugge en Saint-Ghislain werd stilgelegd na een racistische opmerking uit het publiek.

Strafschoppen

De wedstrijd was erg leuk om te volgen en beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Na 90 minuten stond het nog 0-0, maar ook verlengingen leverden geen doelpunten op. Het kwam neer op strafschoppen. Bij een 4-4 tussenstand in de strafschoppenreeks liep het echter helemaal mis.

Racistische opmerking

Een supporter uit het publiek riep een racistische opmerking richting een bezoekende speler. Die ging helemaal door het lint en zocht de man in de tribunes op. De scheidsrechter stuurde alle spelers naar de kleedkamers in de hoop om de wedstrijd later te kunnen hervatten. De situatie beterde echter niet en de ref besloot om de match definitief stil te leggen. Het is nu aan de voetbalbond om de situatie te bekijken. Erg spijtig dat dit moet gebeuren, en zeker omdat we helemaal op het einde van de wedstrijd zaten!