26 ploegen die reeds geplaatst zijn voor de groepsfase van de Champions League volgend seizoen

Volgend seizoen wordt de op één na laatste editie met 'slechts' 32 clubs in de Champions League. Een tijdje geleden werd namelijk een nieuw competitieformat voorgesteld. Het deelnemersveld van de Champions League-campagne van volgend seizoen krijgt stillaan vorm. Hieronder vind je een overzicht van de 26 ploegen die al zeker zijn van een plaats in de groepsfase van de Champions League en de pot waarin ze zich bevinden. De loting zal plaatsvinden op 25 augustus. 

Alle ploegen die zeker zijn van CL-groepsfase

Deze 26 ploegen zijn al zeker van een een deelname aan de groepsfase van de Champions League: Liverpool of Ajax*, Eintracht Frankfurt, Manchester City, Real Madrid, AC Milan, Bayern München, PSG, FC Porto, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig, Tottenham Hotspur, Dortmund, RB Salzburg, Shakhtar Donetsk, Internazionale, Napoli, Sporting, Bayer Leverkusen, Marseille, Celtic en Club Brugge. 

*Als Liverpool de Champions League wint, komt het terecht in pot 1. Als Real Madrid de Champions League wint, belandt Ajax in pot 1.

ploegen al zeker van champions league groepsfase

ploegen al zeker van champions league groepsfase

ploegen al zeker van champions league groepsfase

Ook interessant