De laatste 20 winnaars van de Belofte van het Jaar-trofee, met CDK, Tielemans & Witsel

Charles De Ketelaere won afgelopen maandag de trofee voor 'Belofte van het Jaar'. De Rode Duivel haalde bijna dubbel zoveel punten als eerste achtervolger Sergio Gomez en Cercle Brugge-aanvaller Rabbi Matondo maakte de top drie volledig. De Ketelaere was dit seizoen goed voor veertien doelpunten en negen assists. Hij komt in een rijtje terecht met zeer grote namen van het Belgische voetbal. Wij bij Voetbalflitsen zochten de laatste twintig 'Belofte van het Jaar'-winnaars op.

De laatste 20 winnaars van de Belofte van het Jaar-trofee

Deze spelers wonnen de Belofte van het Jaar-trofee voor Charles De Ketelaere: Noa Lang, Yari Verschaeren, Wesley Moraes, Landry Dimata, Leon Bailey, tweemaal Youri Tielemans, Axel Witsel, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa, tweemaal Vincent Kompany, Davy De Beule, Koen Daerden, Alin Stoica, tweemaal Walter Baseggio, Eric Addo en Émile Mpenza. Tussen 2009 en 2013 werd de trofee niet uitgereikt en in 2020 was er geen uitreiking door de niet-afgewerkte competitie wegens COVID-19.

Laatste 20 beloftes van het jaar in de Jupiler Pro League

Laatste 20 beloftes van het jaar in de Jupiler Pro League

Wat is de Profvoetballer van het Jaar-trofee?

'Profvoetballer van het Jaar' is een trofee die na elk voetbalseizoen wordt uitgereikt aan de beste voetballer in de Belgische competitie. Het wordt georganiseerd door L'Avenir, Het Nieuwsblad en de Pro League.

Wat is het verschil tussen Profvoetballer van het Jaar en de Gouden Schoen?

Het grote verschil met de trofee voor Profvoetballer van het Jaar, is dat de Gouden Schoen wordt uitgereikt na elk kalenderjaar. De trofee voor Profvoetballer van het Jaar wordt na elk afgelopen seizoen gespeeld en is dus op basis van de prestaties tijdens het seizoen, in tegenstelling tot de Gouden Schoen die op basis is van de presaties van een heel kalenderjaar.

Een ander verschil is de stemming. Bij de Gouden schoen stemmen sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond, enkele scheidsrechters en vroegere winnaars van de Gouden Schoen. Bij de Profvoetballer van het Jaar zijn het de spelers uit de competitie zelf die mogen stemmen, alsook Belgische spelers in het buitenland. 

Hoe werkt de stemming voor de trofee van Profvoetballer van het Jaar?

Elke speler uit de Jupiler League én de Belgische spelers in het buitenland mogen hun stem uitbrengen op de naar hun mening beste speler uit de competitie. 

Welke prijzen worden er nog uitgedeeld?

Tijdens het gala worden ook nog de 'Jonge Profvoetballer van het Jaar', de 'Belgisch Trainer van het Jaar', de 'Scheidsrechter van het Jaar', de 'Keeper van het Jaar', de 'Fair-Play Prijs' en de 'Best Belgian Female Football Player' verkozen. 

Wanneer wordt de Profvoetballer van het Jaar bekend gemaakt?

Het wordt na elk voetbalseizoen uitgereikt. De vorige editie werd op 24 mei uitgereikt. 

Wie won de vorige de Profvoetballer van het Jaar-trofee?

Vorig seizoen waren Noa Lang, Paul Onuachu en Raphael Holzhauser de genomineerden voor Profvoetballer van het Jaar. Topschutter Onuachu won de prijs uiteindelijk. Lang werd toen verkozen tot Belofte van het Jaar.

Wie won de Profvoetballer van het Jaar-trofee het meest?

De recordwinnaar van de trofee van Profvoetballer van het Jaar is Marc Degryse. Hij won de trofee in totaal vier keer. 

Wie won de eerste Profvoetballer van het Jaar-trofee?

De eerste editie in 1984 werd gewonnen door Jan Ceulemans

Laatste tien winnaars Profvoetballer van het Jaar

De laatste tien winnaars waren: Deniz Undav, Paul Onuachu, Hans Vanaken, Hans Vanaken, Youri Tielemans, Sofiane Hanni, Víctor Vázquez, Thorgan Hazard, Carlos Bacca en Matías Suárez. In 2020 werd er geen Profvoetballer van het Jaar verkozen door corona. Hieronder zie je het laatste lijstje tot en met vorig jaar.

Laatste 10 winnaars Profvoetballer van het jaar

Net binnen