Samen 291(!) duels in de JPL... 2 oude bekenden pakken titel in 2e Provinciale, amper 2x verloren!

In het Belgisch amateurvoetbal loopt het seizoen stilaan op z'n einde. Enkele kampioenen geraken bekend en ook onderin krijgt de stand meer en meer zijn definitieve vorm. Zo is SV Bredene na de 3-0 thuiszege dik verdiend kampioen geworden in Tweede Provinciale B in West-Vlaanderen. Met Michiel Jonckheere en Sébastien Siani, twee ex-Jupiler Pro League-spelers, behaalde de club een knappe 65/81. Ze zijn dan ook de welverdiende kampioen met elf punten voorsprong op de nummer twee in de stand met nog drie speeldagen te gaan.

SV Bredene historie

In 1946 werd SV Bredene opgericht met het stamnummer 4460. In 2014 werd de promotie naar Tweede Provinciale afgedwongen. Het jaar daarop behaalde de club eindronde in de reeks, maar strandde hier. 2015 was ook het jaar van de explosieve groei van de jeugdwerking binnen de club. In het seizoen 2015/2016 kon de West-Vlaamse club rekenen op maar liefst 21 jeugdploegen. Verder is SV Bredene een ambitieuze amateurclub met intussen ook een mooi kunstgrasveld.

Michiel Jonckheere en Sébastien Siani

De intussen 33-jarige Michiel Jonckheere zullen de meesten zich herinneren van zijn periode bij de kustboys van KV Oostende. Hij verzamelde maar liefst 193 duels voor de degradatiekandidaat uit de Jupiler Pro League. Hierin scoorde hij achttien keer en gaf hij veertien keer de beslissende pass. Ook voor KV Kortrijk speelde hij 41 duels. Sébastien Siani, de 36-jarige middenvelder, speelde in totaal 161 matchen in 1A en 138 wedstrijden in 1B. Hij speelde onder meer voor Anderlecht, Antwerp, Zulte Waregem, Union SG, STVV, RWDM en de zijn langste periode beleefde de Kameroener eveneens bij KV Oostende. Beide heren waren dit seizoen sterkhouder bij SV Bredene en hadden dus ook een belangrijk aandeel in de titel.

SV Bredene kampioen Tweede Provinciale

Drie speeldagen voor het einde is SV Bredene de kampioen in Tweede Provinciale B West-Vlaanderen. Met elf punten voorsprong op dichtste achtervolger KVC Ardooie is de club van Michiel Jonckheere en Sébastien Siani niet meer bij te benen in de stand. Met 90 gemaakte doelpunten beschikken ze over een meer dan degelijke aanval en zullen ze allicht volgend seizoen geen slecht figuur slaan in Eerste Provinciale. Daring Brugge, de club van ex-JPL-speler Jürgen Landuyt, kroonde zich onlangs tot kampioen in Derde Provinciale na een waanzinninge 69/81.

SV Bredene kampioen in 2e Provinciale West-Vlaanderen

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link