3e Provincialer stijgt voor het eerst naar 2e na 69/81(!) ... 43-jarige ex-JPL-speler is er sterkhouder!

Het voetbalseizoen in het amateurvoetbal bereikt stilaan zijn einde. Meer en meer kampioenen geraken bekend. Dat is ook het geval in Derde Provinciale A in West-Vlaanderen. Daar werd Daring Brugge oververdiend kampioen na een waanzinnig seizoen. Het is overigens de eerste keer dat de club promoveert naar Tweede Provinciale. Met 69 punten na 27 duels bleken ze duidelijk een maatje te groot voor hun huidige reeks. Een ex-JPL-speler, Jürgen Landuyt, is zelfs sterkhouder bij de West-Vlamingen. Het kan nog straffer, zo is SV Blauw Wit Temse kampioen in Vierde Provinciale met geen enkele nederlaag.

Daring Brugge kampioen Derde Provinciale

Na de 2-0 overwinning tegen VK Dudzele was het eindelijk zover: Daring Brugge mocht zich dé kampioen van Derde Provinciale A in West-Vlaanderen noemen. De club speelde de week voordien nog gelijk tegen KFC Aarsele (2-2) waardoor ze mathematisch nog geen zekerheid hadden over de titel. Dat was echter enkel en alleen uitstel, want een week later versloegen de mannen van Preben Verbandt VK Dudzele met 2-0. Met twaalf punten voorsprong op Eendracht De Haan kan Daring Brugge niet meer bijgebeend worden in het klassement.

Jürgen Landuyt 

Nog een leuk feitje is dat Jürgen Landuyt voor deze club speelt, de 43-jarige ex-Cercle Brugge-speler is zo nog steeds actief. Hij speelde ook nog voor KV Oostende tot 2006. De gewezen verdediger zijn liefde voor het spelletje is duidelijk zeer groot. Dit seizoen speelde hij een belangrijke rol in het behalen van de titel en het promoveren naar Tweede Provinciale. 

Eerste keer in Tweede Provinciale

Met een indrukwekkende 69/81 is Daring Brugge drie speeldagen voor het einde al kampioen. Op die manier promoveren ze voor het eerst naar Tweede Provinciale. Een uniek moment voor de hele club. In het bijzonder ook voor coach Preben Verbandt, die vooraf het seizoen hoopte op 'maar' een einderondeticket. Uiteindelijk is het zelfs de titel geworden. En dat is meer dan verdiend met amper twee verliesmatchen dit seizoen. Benieuwd hoe ze het zullen stellen in hun allereerste seizoen ooit in Tweede Provinciale. 

daring brugge