3 jaar geleden nog in 2de Nationale, nu allerlaatste in 1e Provinciale met 0 punten ... DIEPTEPUNT!

Het gaat van kwaad naar erger met Sportkring Sint-Niklaas. De Eerste Provincialer uit Oost-Vlaanderen kon dit seizoen nog geen enkel punt pakken en verloor zo al 21 wedstrijden. Enkele weken eerder verloren ze met 17-1 van SK Munkzwalm, een nieuw dieptepunt voor de Oost-Vlaamse ploeg. De ploeg zal voor het derde jaar op rij degraderen. In 2020 waren ze nog actief in Tweede Nationale, maar het ging snel achteruit met Sint-Niklaas. Nog in het amateurvoetbal zet Aalter zijn sterke reeks kracht bij, de Derde Nationaler heeft inmiddels 18/18 na een zwakke start.

Sportkring Sint-Niklaas degradatie 

Nul punten uit 21 wedstrijden. Het ging nog nooit zo slecht met Sint-Niklaas. De ploeg kampt met financiële problemen en heeft veel schulden, voornamelijk door de overname van het stamnummer. Na 21(!) jaar nationaal voetbal is de ploeg nu actief in Eerste Provinciale, maar ook dit seizoen zal de blauw-gele club degraderen. Enkele weken geleden kregen ze nog een 17-1 pandoering om de oren van SK Munkzwalm.

Historie

De club werd in 1993 opgericht en had meteen succes, met drie titels zat de club snel in Eerste Provinciale. In 2001 kon de ploeg de stap zetten naar het nationale voetbal. De ploeg speelde verschillende seizoenen in nationale tot het seizoen 2019/2020 Sint-Niklaas voor een eerste keer degradeerde. Drie jaar verder ziet het er nog een pak slechter uit en zal de ploeg volgend seizoen terug te vinden zijn in Tweede Provinciale.

Sint-Niklaas degradatie

Bekijk hieronder het verslag van de wedstrijd Sint-Niklaas-Knokke, toen ze nog actief waren in het nationale voetbal: