Hoofdsponsor 'CRACK' ... 2e Nationaler annuleert trainersaanstelling omwille van cocaïnegebruik

Kennen jullie Stijn Meert nog? De nu 44-jarige man is allesbehalve een onbekende naam in het Belgische voetbal. De ex-speler van KV Kortrijk, Anderlecht, STVV en Zulte Waregem speelde maar liefst 301 wedstrijden in de Belgische competitie. Aan het begin van het seizoen was hij actief als coach van KM Torhout, maar hij werd er op non-actief gezet nadat hij betrapt werd op cocaïnegebruik nadat hij huiswaarts keerde van een feestje. Hij kreeg drie maanden rijverbod en een geldboete van 2.400 euro. 

KVK Westhoek Stijn Meert

Deze week zag het er lange tijd naar uit dat provincie- en reeksgenoot KVK Westhoek hem als nieuwe hoofdcoach zou binnenhalen. De club uit Ieper en Poperinge staat amper zestiende in Tweede Nationale en vecht dit seizoen opnieuw tegen degradatie. Westhoek kon al dertien matchen niet meer winnen en telt amper twintig punten na 22 wedstrijden. Een trainerswissel was noodzakelijk, en daarom dacht men aan Stijn Meert. Maar toch gaat deze deal niet door!

CRACK

En daar is wel een héél opvallende reden voor! De hoofdsponsor van KVK Westhoek is meubelfabrikant 'CRACK'. De zaak ligt recht tegenover de thuisbasis van KVK Westhoek, dat zelfs het Crackstadion noemt. De hoofdsponsor stelde zich veto bij de aanstelling van Stijn Meert omwille van zijn veroordeling voor cocaïnegebruik. Crack is uiteraard ook een drug en een rookbare variant van cocaïne. Het zou dus vrij ironisch dat een club met hoofdsponsor 'CRACK' Stijn Meert zou aanstellen als hoofdtrainer.Westhoek moet nu op zoek naar een alternatief!

kvk westhoek crack stijn meert

Stijn Meert was de laatste jaren al actief als trainer in het Belgische amateurvoetbal:

Ook interessant